Την πρότασή του για τη σωτηρία της ΑΕΚ αποκάλυψε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» έκανε γνωστό ότι πρότεινε στους μετόχους του 2004  να βάλουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, για να μπορέσουν να μπουν ακόμα τρία, που εξασφάλισε ο ίδιος ώστε η ομάδα να μην έχει κανένα πρόβλημα μέχρι τον Ιούνιο και να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης παράλληλα, ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να «αγκαλιάσει» το  «Θεμέλιο 21, ενώ αποκάλυψε ότι στη νέα διοίκηση θα πρέπει να ενταχθούν προσωπικότητες της ΑΕΚ όπως οι Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Μανωλάς και Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς και ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, που «τρέχει» επί χρόνια το θέμα του Μάκη Ψωμιάδη.

«Στους μετόχους είπα πως πρέπει να βάλουν τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ και επιπλέον να φύγει το δάνειο στη Morgan Stanley. Αν γίνει αυτό, υπάρχουν άτομα που θα δανείσουν άλλα 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΚ, σχετικές λεπτομέρειες γνωρίζει ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος. Το 1 εκατ. ευρώ από αυτά τα χρήματα θα δοθεί με εγγύηση τα χρήματα του Ψωμιάδη σε συγκεκριμένο άνθρωπο που έχει δεχτεί να συνεισφέρει και να αποπληρωθεί όταν πάρουμε τα λεφτά του Ψωμιάδη και τα άλλα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει τώρα κάποιος άλλος ως ταμειακή διευκόλυνση και θα τα πάρει αργότερα από μελλοντικά έσοδα της ΑΕΚ (είτε από εμπορικά έσοδα είτε από τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν).

Αν έρθουν τα 4 εκατ. ευρώ από μετόχους, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν έπειτα και τα 3 εκατ. ευρώ όπως σας προανέφερα και με τον τρόπο που σας εξήγησα. Τα άτομα αυτά δεν θέλουν να εμπλακούν με την ΑΕΚ. Μόνο ταμειακή διευκόλυνση θέλουν να κάνουν» ανέφερε αρχικά ο Νικολαΐδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία μίλησε:

Για την απάντηση των μετόχων στην πρότασή του: «Δεν καταλήξαμε κάπου. Αυτό συζητάνε και θα αποφασίσουν. Πρέπει να υπάρχουν αυτά τα 7 εκατ. ευρώ ώστε η ΑΕΚ να είναι βιώσιμη μέχρι τον Ιούνιο και να μη χαθεί η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν ο Ντέμης Νιλαϊδης είναι κακοδιαχειριστής: «Δεν θα μπω εγώ στη διαδικασία να πω ποιοι θα πληρώσουν. Ας τα βάλουν κάτω να δουν αν ο Νικολαϊδης είναι κακοδιαχειριστής. Ας τα βρουν οι υπόλοιποι μέτοχοι. Δεν θέλω να πω ονόματα. Οσοι έτρεχαν την ομάδα από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι μέτοχοι. Μακάρι να είχα λεφτά να βάλω και θα έβαζα, παρότι όπως προκύπτει από τα νούμερα, δεν χρωστάω! Ας δούνε ποιοι χρωστάνε. Από τη στιγμή που υπάρχει καλό κλίμα και καλή διάθεση από μεριάς τους, αυτό πρέπει να γίνει.

Εχω κάνει τιτς προτάσεις μου στους μετόχους από το περασμένο Σάββατο και είναι σε συζητήσεις μεταξύ τους. Για τους μετόχους, δεν θέλω να μπω σε νούμερα και να τους πω εγώ τι πρέπει να κάνουν. Δεν κάνω τίποτα πίσω από την πλάτη τους. Τους είπα ότι τη Δευτέρα θα βγω να μιλήσω. Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους».

Για την εξόφληση του ομολογειακού δανείου της Morgan Stanley: «Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να μπουν λεφτά και να εξοφληθεί επιπλέον και το δάνειο από την Morgan Stanley. Απλώς δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για να μη χάσουμε την Ευρώπη».

Για το ότι άφησε μόνους τους, τους άλλους επενδυτές: «Δεν έφυγα και τους άφησα μόνους τους. Δεν μπορώ να το ακούω αυτό. Θεωρούσαν ότι ήμουν σπάταλος. Αλλωστε γι’ αυτό είχε μπει ήδη ο Θανόπουλος έξι μήνες πριν. Υπήρχαν και τα πλέι οφ που μου χρέωσαν. Χάλασαν οι σχέσεις μας και ήθελαν κάποιον άλλον που να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Αυτή ήταν η άποψή τους. Δεν θέλω, όμως, να κάνω κριτική. Δεν βγήκα να μιλήσω 3,5 χρόνια για να μη δημιουργήσω επιπλέον θέμα στην ομάδα. Ισως να έρεπε να φύγω από τον Ιούνιο του 2008 και να ήταν όλα πάρα πολύ καλύτερα για μένα. Δεν μπορούσα να το κάνω όμως και να αφήσω το θέμα του Παπασταθόπουλου. (σ.σ.: Γίνονταν συζητήσεις για την πώλησή του ενώ υπήρχε σχετικός όρος στο συμβόλαιο ότι θα έμενε ελεύθερος αν έφευγε από πρόεδρος ο ΝικολαϊΔης και έτσι η ΑΕΚ δεν θα κέρδιζε ούτε ένα ευρώ!!!).

Όταν έφυγα, είπαν ότι εμείς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την ομάδα. Οπως κατάλαβα αργότερα, θα το έκαναν περισσότερο χωρίς εμένα. Αποκλείεται να έμενα μετά τα πέντε χρόνια, όμως. Δεν θα έβγαζε πουθενά. Θέλω να επικεντρωθώ στο τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το θέμα είναι πως θα σωθεί η ομάδα».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Εβλεπα ότι οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να βάζουν συνέχεια λεφτά με ευχαρίστηση, προσωπικά έχασα τις αυξήσεις Μ.Κ. καθώς δεν μπορούσα να ακολουθήσω οικονομικά και γι’ αυτό έλεγα ότι η ΑΕΚ χρειάζεται 30.000 διαρκείας. Δεν το πέτυχα αυτό που ήθελα. Την προηγούμενη είχαμε 25.000 γιατί πήραμε τον Ριβάλντο. Δεν είναι έτσι. Η ομάδα δεν είναι του κάθε ιδιοκτήτη που περνάει. Είναι όλοι περαστικοί. Η ομάδα είναι του κόσμου. Μόνο ο φίλαθλος μπορείς να κάτσει τόσα χρόνια και να στηρίζει. Και μετά το παιδί του. Τα εισιτήρια κάθε χρόνο έπεφταν. Και δύναμή σου είναι ο ενεργός κόσμος, όχι μόνο τα διαρκείας. Εχεις άλλη δύναμη στο γήπεδο με πολύ κόσμο. Δεν θα σε πειράξουν. Αν υπήρχαν πανό στο γήπεδο κατά Ψωμιάδη δεν θα ήταν έτσι. Δεν θα έμενα εγώ με έναν ”τρελό” δικηγόρο να τρέχουμε επτά χρόνια τώρα. Αλλά φυσικά και με πείραξαν οι αποδοκιμασίες στον Μαϊστόροβιτς».

Για το Θεμέλιο 21: «Αν το Θεμέλιο δεν ενισχυθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ ή δεν βρεθεί επενδυτής, πάλι η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα μετά τον Ιούνιο. Η ΑΕΚ πρέπει να ισχυροποιήσει το θεμέλιο και τη διοίκησή της. Συμβολικά και όχι μόνο, πρέπει σε Θεμέλιο και διοίκηση να υπάρχει Μανωλάς, Μπάγεβιτς, Μαύρος και Οικονομόπουλος γι’ αυτό που ανέλαβε με τον Ψωμιάδη. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει σημαία τα χρήματα που κλάπηκαν από την ΑΕΚ. Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα με τα παραπάνω άτομα. Τη γνώμη μου λέω.

Θα πρέπει να φύγουν οι μετοχές από τους μετόχους. Να απορροφηθούν από το Θεμέλιο που να πάρει και τις μετοχές των Supporters. Και ο κόσμος να τις παίρνει από το Θεμέλιο με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Νομίζω ότι συμφωνούν οι μέτοχοι. Αυτές τις ενδείξεις έχω. Πρέπει το Θεμέλιο να μαζέψει ικανά λεφτά να συντηρήσουν την ΑΕΚ. Πρέπει όμως πρώτα ο κόσμος να δει ότι πληρώνουν οι μέτοχοι και με αυτόν τον τρόπο ίσως συμμετάσχει μετά κι αυτός μέσα από το Θεμέλιο».

Η γνώμη του για τον Ανδρέα Δημητρέλο: «Εμένα με ενδιαφέρει ποια θα είναι η διοίκηση που θα διαχειριστεί. Δεν έχω κάτι απέναντι στον κ. Δημητρέλο. Χρειάζεται μια διοίκηση προσωπικοτήτων. Χρειάζονται άνθρωποι σύμβολα, αλλά και τεχνοκράτες, δίπλα στον κ. Δημητρέλο, για να δουν πως θα διαχειριστούν τα χρήματα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης