Υπέρ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού τάχθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης. «Είναι πολύ καλός προπονητής. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Θα είναι ό,τι καλύτερο να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και τη νέα σεζόν» είπε ο «ερυθρόλευκος» πορτιέρο σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Επίσης, ο Νικοπολίδης  μίλησε για το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και τον αποκλεισμό του της ομάδας από το ΟΥΕΦΑ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Για τη φετινή σεζόν: «Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του νταμπλ. Βρισκόμαστε κοντά. Ασφαλώς θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μου. Όμως, μας έχει στοιχίσει η μη συμμετοχή της ομάδας μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε απροετοίμαστος. Ο Βαλβέρδε ανέλαβε κάπως αργά. Οι μεταγραφές δεν είχαν ολοκληρωθεί και δεχτήκαμε τη βαριά ήττα στην Κύπρο. Εκεί χάσαμε την πρόκριση. Η ρεβάνς ήταν πολύ δύσκολη στο Καραϊσκάκη. Νικήσαμε, όμως δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Μας στοίχισε ο αποκλεισμός και μας ενόχλησε που η Σεντ Ετιέν μας έβγαλε έ ξω από την ΟΥΕΦΑ. Δεν υποτιμούμε καμία ομάδα. Είδατε τι έγινε με τη Βέρντερ Βρέμης. Δύο φορές είχαμε νικήσει τη γερμανική ομάδα με 3-1 στο Βεζερστάντιον και 3-0 στο Καραϊσκάκη την προηγούμενη σεζόν και φέτος βρέθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Να προχωρήσουμε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση».

Για τον Βαλβέρδε: «Είναι πολύ καλός προπονητής. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη χρονιά ήταν η πιο δύσκολη. Τη νέα σεζόν πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα. Έχει μάθει πολλά πράγματα. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης. Με τις απαραίτητες κινήσεις μπορεί να πετύχει και στην Ευρώπη. Ο Βαλβέρδε είναι αγαπητός στον κόσμο και την ομάδα. Τον θέλουν οι φίλαθλοί μας, οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση. Θα είναι ό,τι καλύτερο να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και τη νέα σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρωτάθλημα: «Αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται με τίποτα. Όμως, θα το πω για άλλη μία φορά και μπορεί να φανώ κουραστικός. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια μέχρι το τέλος. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, προσοχή να βγάλουμε τις αρετές ως ομάδα στον αγωνιστικό χώρο για να τερματίσουμε στην πρώτη θέση».

Για το Κύπελλο: «Ανησυχήσαμε, όταν το σκορ έγινε 2-0 στην Τρίπολη. Από λάθη μας δώσαμε την ευκαιρία στον Αστέρα να πετύχει δύο γκολ. Δεν έχει να χάσει τίποτα στο Φάληρο. Θα παίξει ελεύθερα και εμείς πρέπει να τα δώσουμε όλα και να αξιοποιήσουμε τη δυνατή έδρα μας. Η εικόνα μιας ομάδας γράφεται από την παρουσία της σε όλη τη σεζόν. Για παράδειγμα, μπορεί να κατακτήσουμε το νταμπλ, που είναι μεγάλη επιτυχία, όμως πονάει ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το μέλλον του: «Δεν υπάρχει θέμα βιασύνης. Χαίρομαι και απολαμβάνω κάθε παιχνίδι. Αυτό πιστεύω φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Κάποια στιγμή θα κρεμάσω τα γάντια μου. Είμαι ευτυχισμένος και γεμάτος στην καριέρα μου, γιατί έχω κερδίσει πολλά από το ποδόσφαιρο. Θα συζητήσω με τη διοίκηση και θα πάρουμε την απόφαση για τη νέα σεζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης