Την απόφαση να ακυρώσουν τις δύο πρώτες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ πήραν οι διοργανωτές του «μαγικού κόσμου» για τη σεζόν 2011-2012.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, επρόκειτο να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου, όμως το λοκ άουτ που συνεχίζεται λόγω διαφωνίας των παικτών με τους ιδιοκτήτες για θέματα οικονομικής φύσεως ανάγκασε στην ακύρωση της έναρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαφορές και το χάσμα είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να γεφυρωθεί εγκαίρως. Οι διαφορές μας παραμένουν μεγάλες σε όλα τα ζητήματα», δήλωσε μετά τη μαραθώνια, πάνω από επτά ώρες, συνάντηση με την ένωση παικτών ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακυρωθούν κι άλλες αγωνιστικές.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ένωσης των παικτών, Ντέρικ Φίσερ, τόνισε: «Σίγουρα η ακύρωση μέρους του προγράμματος δεν είναι κάτι που ήθελε κανένας, αλλά δεν είμαστε ούτε καν κοντά σε κάποια συμφωνία με το ΝΒΑ που να είναι δίκαια για μας».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί ο καταμερισμός των εσόδων. Οι ιδιοκτήτες ζητούν από τους παίκτες να κατεβάσουν το μερίδιό τους επί των κερδών από 57% σε 50% και την ένωση των αθλητών να μη συζητά καν να πέσει κάτω από το 53%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης