Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ισμαέλ Μπλάνκο η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 της Skoda Ξάνθης, για την 21η αγωνιστική της Super League.

O Αργεντίνος επιθετικός πήρε το «όπλο» του και με δύο γκολ (17 πεν., 79’) οδήγησε στη νίκη την ομάδα του Μπάγεβιτς, η οποία με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 33 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άλλο γκολ της «Ένωσης» σημείωσε ο Λεονάρντο, ενώ το γκολ που είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στους Ακρίτες πέτυχε ο Μπούγκα (7’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικούντες την Ξάνθη, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία διαμαρτυρήθηκαν για τον καταλογισμό του πέναλτι του Μπλάνκο στο 16’.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν νωχελικά στο παιχνίδι, και με τα συνεχόμενα λάθη τους έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 9΄ ο Μπούγκα εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Αραούχο, εισήλθε στην περιοχή και από πλαϊνή θέση την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Η χαρά των Ακριτών, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ. Η «Ένωση» ανέβασε στροφές και στο 16΄, σε έξοδο του Γκσπούρνινγκ, ο Μπλάνκο βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Μιχάλη Κουκουλάκη, να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο «Ζορό», ο οποίος νίκησε τον Αυστριακό γκολκίπερ από τα 11 βήματα, φέρνοντας το σκορ και πάλι «στα ίσα».

Η γρήγορη ισοφάριση ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στο 34΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-1, όταν ο Σκόκο με μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.

Ό,τι δεν μπόρεσε όμως ο «υδραυλικός» το κατάφερε ο Λεονάρντο, ο οποίος λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο έκανε με κεφαλιά το 2-1.

Στο β’ ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω της αντικατάστασης του διαιτητή Κουκουλάκη (υπέστη θλάση) από τον 4ο Καλογερόπουλο, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, καταφέρνωντας να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 51΄μάλιστα η «Ένωση» έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, όταν σουτ του Τζιμπούρ έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Για να φθάσουμε στο 79΄, όταν ο Μπλάνκο «χτύπησε» για δεύτερη φορά και προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Κίτρινες: Ζεράλντο Άλβες – Γκσπούρνινγκ, Αλ Σαϊφι, Βασιλακάκης

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γεωργέας, Καφές, Μάκος, Λεονάρντο (61′ Λαγός), Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Σταθάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Μπέρτος, Στρμπα, Βασιλακάκης, Στίνγκα, Σουάνης, Μπουγκουρέλ, Αλ Σαΐφι (64′ Έλινγκτον), Ζίεντσουκ (68′ Μάριτς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης