Η εκτός έδρας νίκη του στο «Παγκρήτιο» επί του ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική αποτέλεσε το… εφαλτήριο για την παραμονή του Λεβαδειακού στην Σούπερ Λίγκα.

Σήμερα, η ομάδα της Βοιωτίας, μετά την ισοπαλία της με 1-1 απέναντι στον Πανιώνιο και την ήττα του Πανσερραικού με 2-1 κόντρα στον Πανθρακικό, έκανε ακόμη ένα βήμα για την σωτηρία της, καθώς απομακρύνθηκε και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Βούκοτιτς βέβαια για να πάρει αυτό τον πολύτιμο, για τη σωτηρία της, βαθμό χρειάστηκε να… ιδρώσει αρκετά, καθώς στο 35’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Ρεκόμπα, αλλά τελικά ο Ναπολεόνι στο 72’ έδωσε τη λύση.

Ο Λεβαδειακός στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 19’ με τον Ντιμπαλά, και τον Λεονάρντο στο 20’, τα σουτ των οποίων όμως δεν ανησύχησαν τον Μπέλιτς.

Ο Ρεκόμπα στο 30’ με μία αριστουργηματική εκτέλεσε φάουλ είδε τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ, όμως τρία λεπτά αργότερα έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα, νικώντας σε τετ α τετ τον Μπλάζιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός είχε με το «καλημέρα» (47’) ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Λεονάρντο να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του Πανιωνίου και να κάνει το πλασέ από πολύ πλάγια, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπέλιτς.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Λεονάρντο το κατάφερε τελικά στο 72’ ο Ναπολεόνι, ο οποίος με μακρινό σουτ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Κίτρινες κάρτες: Ντιμπαλά – Κουμορτζί, Σκούφαλης

Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτις): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος (70′ Κατσικογιάννης), Καψής, Τριποτσέρης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Ανδράλας (46′ Εμεράν), Ζησόπουλος, Κιάσσος (60′ Βασιλείου), Ναπολεόνι, Ντιμπαλά.

Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης (70′ Ντιαβαρά), Λάτκα, Σκούφαλης, Γκονσάγκα, Ρεκόμπα (80′ Κουτσόπουλος), Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου, Τζαβέλλας, Λουρένσο (60′ Γουνδουλάκης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιώτης Σταματόπουλος: «Ξέραμε ότι μας περιμένει μεγάλη “μάχη” και ότι το ματς θα πήγαινε στη δύναμη. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, δείξαμε σωστή συμπεριφορά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Από τη στιγμή, όμως, που μπήκαμε μπροστά στο σκορ είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Συνολικά, δεν είναι άδικη η ισοπαλία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Ήταν συγκινητικός και έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία μας. Μας στάθηκε, παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Όσο περνούν οι αγωνιστικές, το άγχος μεγαλώνει. Αλλά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και οι ομάδες πρέπει να ανταποκρίνονται».

Μόμτσιλο Βούκοτιτς: «Είχαμε μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε οριστικό βήμα για τη σωτηρία. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες, γιατί, ενώ πίεζαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη μία φάση που έκανε ο Πανιώνιος. Παρ’ όλα αυτά και, παρά την πίεση και το άγχος, είχαν τις ψυχικές δυνάμεις να φτάσουν στην ισοφάριση. Μάλιστα, με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Με τα άλλα αποτελέσματα, ήρθαμε ακόμη πιο κοντά στην παραμονή. Πρέπει, στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια, να μαζέψουμε όσους βαθμούς μπορούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης