Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει ένα πρωτάθλημα μέσα στα επόμενα δύο τρία χρόνια, δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Goal».

Aναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπίγγιδη: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Έχεις συνδέσει το όνομά σου με κορυφαία επιτεύγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχεις συνειδητοποιήσει τη σημασία όσων έχεις πετύχει;

«Είναι κάτι που με ικανοποιεί ως γεγονός, αλλά δεν το σκέφτομαι στην καθημερινότητα. Δεν παίζω ποδόσφαιρο για να πετύχω ως Δημήτρης. O κάθε παίκτης κρίνεται στη συνείδηση του κόσμου. Ως καλός, κακός ή μέτριος παίκτης. Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Ποτέ δεν επιδίωξα να προβληθώ μέσω του Τύπου. Δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου. Είναι κάποια στατιστικά στοιχεία, όμως, που μου δίνουν ικανοποίηση. Χαίρομαι που τα πέτυχα. Και αυτό κρατώ για τη συνέχεια, δίχως να μπαίνω σε διαδικασία για αναγνώριση και προβολή.» 

– Αυτό βέβαια δεν αλλάζει πως είσαι ο παίκτης των μεγάλων αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιων μεγάλων αγώνων. Αν το δεις βάσει στατιστικών, βάσει παιχνιδιών και αποτελεσμάτων, συμβαίνει αυτό. Είναι θέμα τύχης, ικανότητας και συγκυριών. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, πρέπει να συνηγορούν πολλοί παράγοντες. Πρέπει να είσαι σε μια ομάδα που να έχει δυνατότητες, να έχεις υγεία και να αγωνίζεσαι. Να έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή σου. Και βέβαια, για να πετύχεις το γκολ, να είσαι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.» 

– Ποιο είναι το γκολ που σε άφησε περισσότερο ικανοποιημένο;

«Επειδή το έχουμε μέσα μας το DNA του Έλληνα και την αγάπη για την Εθνική, θα διάλεγα κάποιο από αυτά με τη φανέλα της. Είναι περισσότερο έντονες οι συγκινήσεις και οι επιτυχίες μαζί της. Όπως αυτό στο Ντόνετσκ που μας έδωσε την πρόκριση για το Μουντιάλ. Μια πολύ όμορφη μέρα για μένα ήταν μετά το γκολ με τη Νιγηρία, αλλά και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό.» 

– Την ώρα που αγωνίζεσαι συνειδητοποιείς τι έχεις πετύχει;
 
«Όχι πάντα. Στο Ντόνετσκ δεν το κατάλαβα. Μέχρι να λήξει το παιχνίδι δεν είσαι βέβαιος. Ανησυχείς μήπως μπει κάποιο γκολ. Μετά όμως, με τη χαρά και τους πανηγυρισμούς, όλα γίνονται μαγικά.» 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης