Πολύ ακριβά, όπως όλα δείχνουν, θα «πληρώσει» ο Σλάβομιρ Πέτσκο την… αδυναμία του με το ποτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον διαπληκτισμό του με οδηγό ταξί το Σαββατοκύριακο.

Ο Πολωνός μέσος της Κολονίας, ο οποίος συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία σε κατάσταση μέθης το περασμένο Σάββατο, σήμερα ενημερώθηκε ότι τέθηκε εκτός των επιλογών του ομοσπονδιακού προπονητή, Φράντισεκ Σμούντα, ενόψει της τελικής φάσης του EURO 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πέτσκο διαγράφηκε από τη λίστα, επειδή υποτροπίασε. Δεν θα είναι μέλος της αποστολής μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός, με δηλώσεις του στην καθημερινή πολωνική εφημερίδα «Przeglad Sportowy».

Ο Σμούντα υπογράμμισε ότι… έβρασε από οργή μαθαίνοντας ότι ο 27χρονος άσος συνελήφθη το Σάββατο, ύστερα από τη βραδιά που πέρασε μαζί με τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Μάρτσιν Βασιλέφσκι της Άντερλεχτ.

Ο γερμανικός σύλλογος επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι ο Πέτσκο «κατανάλωσε αλκοόλ και διαπληκτίστηκε με οδηγό ταξί», η οποία προσθέτει πως «…ο Σλάβομιρ Πέτσκο τέθηκε εκτός της πρώτης ομάδας της Κολονίας μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο παίκτης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τονίζοντας: «Λυπάμαι. Βρέθηκα σε μια δύσκολη θέση, σε μια ακατάλληλη στιγμή και ενήργησα με μη επαγγελματικό τρόπο. Έκανα λάθος».

Ο Πέτσκο έκανε ντεμπούτο στην εθνική Πολωνίας το 2008 και αποτελούσε βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Σμούντα θυμήθηκε ότι ο παίκτης είχε ήδη γνωστά προβλήματα με το αλκοόλ, ύστερα από ένα φιλικό παιχνίδι με την εθνική Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Τότε ενήργησα σαν πατέρας και του άφησα μια δεύτερη ευκαιρία», υπογράμμισε ο Σμούντα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός εθνικής και ο Βασιλέφσκι.

Παρότι ο 32χρονος άσος δεν ενεπλάκη άμεσα στο συμβάν με τον ταξιτζή, ο Πολωνός ομοσπονδιακός έθεσε εν αμφιβόλω την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λέγοντας: «Εάν αποκαλυφθεί ότι ήταν, όπως και ο Πέτσκο, υπό την επήρεια αλκοόλ, θα τον διώξω και αυτόν».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης