Τρίτη ισοπαλία (δεύτερη από νεοφώτιστο…) παραχώρησε, λοιπόν, ο περυσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός, στον θεωρητικά κατώτερό του ΠΑΣ ‘Γιάννινα’, όμως αυτή τη φορά ο τρόπος με τον οποίο έμεινε στον ‘δρόμο της απώλειας’ βαθμών ο ‘Θρύλος’ ήταν δραματικός στο τερέν και ανόητος στον σχεδιασμό και τις τσαχπινιές της αλλαγής τακτικής.

Ο Ζίκο, υποτιμώντας φανερά τον αντίπαλο μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας του, άλλαξε τα δύο σοβαρότερα χαφ Στολτίδη – Οσκαρ, με τον πιτσιρικά Γιαννάκη Παπαδόπουλο και τον Γάλλο Ντομί (που δεν είχε αγωνιστεί το τελευταίο δίμηνο!). Οι διάδρομοι άνοιξαν και οι γηπεδούχοι με θάρρος και καλές εμπνεύσεις γελοιοποίησαν το φαβορί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινήσεις του Ζίκο, προφανώς είχαν στόχο να ξεκουράσουν κάποια παιδιά ενόψει Αλκμααρ. Δεν τα μέτρησε καλά τα πράγματα, δίνοντας στον Παράσχο την ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρει ανέλπιστο (αλλά δίκαιο) βαθμό. Αραγε, η επίσκεψη του ‘γάτου’ προέδρου στου Ρέντη πριν αναχωρήσει η αποστολή για τα Γιάννενα ήταν καμπανάκι κινδύνου;

Αλλά, αυτοί οι αγώνες, δηλαδή ελάχιστα πριν αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελούν μαχαίρι δίκοπο για τους υπεύθυνους, εν προκειμένω τον ΄λευκό Πελέ’, ο οποίος θέλει να οδηγήσει την ομάδα του όσο το δυνατόν ψηλότερα. Κι’ εδώ μπαίνει το δίλημμα: μπορεί ο Ολυμπιακός, με σοβαρές απουσίες τις τελευταίες εβδομάδες, να ‘κρατάει’ δύο καλάθια και να τα θέλει ‘γεμάτα’; Φυσιολογικά αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Καταπληκτικής ομορφιάς οι εικόνες που ‘ψάρεψε’ ο οπερατέρ της ‘Nova (και τίμησε ο σκηνοθέτης) από τις εξέδρες του σταδίου ‘Οι Ζωσιμάδες’. Πλήθος νεαρόκοσμου, χειροκροτούσαν ΟΛΑ τα γκολ του αγώνα, προφανώς στο γήπεδο βρίσκονταν φοιτητόκοσμος. Κάποιοι ηλικιωμένοι με κόκκινα μαγουλάκια και τραγιάσκα, χαμογελούσαν ήρεμα, ενώ οι οργανωμένοι του ΠΑΣ πηδούσαν και χόρευαν δίνοντας ρυθμό. Υπέροχη ατμόσφαιρα, μακάρι να την βλέπαμε σε όλα τα γήπεδα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ, ψάχνοντας παρατεταμένα να ανακαλύψει τις…διαρροές για το προσύμφωνο Νοτιά – Κοζώνη, δεν πρόσεξε όσο χρειαζόταν στην Καβάλα, αδικήθηκε ελαφρά από την διαιτησία και η ήττα της πλέον την βυθίζει για τα καλά στον βαθμολογικό πίνακα. Αραγε είναι σκληρό να σημειωθεί το ‘όπου φτωχός και η μοίρα του;’ Η Καβάλα, μπορεί να έμεινε από (βασικό) προπονητή, όχι όμως από δυνάμεις και καλή ψυχολογία. Μπράβο της.

Σημαντική, τέλος, χαρακτηρίζεται η νίκη της Ξάνθης στα Πηγάδια σε βάρος του Λεβαδειακού. Πήρε τρεις βαθμούς που θα αποδειχτούν χρυσάφι στο τέλος του πρωταθλήματος.

(Αύριο πάλι!)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης