Του Θοδωρή Δεσποίνη

Η καριέρα της Όλγας Χατζηνικολάου θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ευφάνταστης αμερικάνικης ταινίας: Μέχρι τα 36 της, σάρωνε τους τίτλους σε όποια ομάδα έπαιζε. Δεν την σταμάτησαν ούτε δυο σοβαροί τραυματισμοί στους χιαστούς. Τότε κατηγορήθηκε  μάλλον άδικα και τιμωρήθηκε  για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Έπειτα από πολυετή δικαστικό αγώνα δικαιώθηκε. Μετά από απουσία 3 χρόνων από την ενεργό δράση επανήλθε τον Μάιο του 2021 με την πράσινη φανέλα. Με την πείρα, την ψυχή και το πείσμα της, βοήθησε το τριφύλλι να επανέλθει στο θρόνο του γυναικείου μπάσκετ 8 χρόνια μετά την τελευταία του επιτυχία. Στον τελευταίο και αποφασιστικό τελικό των play off, o Παναθηναϊκός άλωσε το Σεφ με σκορ 66 -74. Η Όλγα Χατζηνικολάου σημείωσε 10 πόντους ενώ είχε 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Η ίδια μίλησε στο zougla.gr για τον θρίαμβο του τριφυλλιού αλλά και τον δικό της άθλο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Βρεθήκατε να χάνετε στα playoff 1-2 και 18 πόντους διαφορά στο ημίχρονο. Πώς γυρίσατε το ματς;

-Ήταν μια πραγματικά επική ανατροπή! Οι αντίπαλοι είχαν 20 λεπτά να μας κερδίσουν και να πάρουν το πρωτάθλημα. Στο ημίχρονο  ηρεμήσαμε και η προπονήτρια μάς άλλαξε το πλάνο της ομάδας. Συνειδητοποιήσαμε ότι θα χάναμε το πρωτάθλημα μέσα στη λεωφόρο και είπαμε ότι δεν θα τις αφήσουμε να μας κάνουν πλάκα μέσα στο γήπεδό μας! Σε αυτό το σημείο λοιπόν ή γυρνάς το ματς ή ξεφτιλίζεσαι! Με την αλλαγή πλάνου από τον πάγκο και τις προσωπικότητες των συμπαικτριών μου γυρίσαμε το παιχνίδι.

-Στο τελευταίο ματς πού βρήκατε τέτοια ψυχραιμία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Όπως σου είπα έχουμε προσωπικότητες στην ομάδα. Παίκτριες με πείρα που έχουν κατακτήσει τίτλους. Έπειτα, η ατμόσφαιρα του συλλόγου μάς έδωσε ηρεμία. Οι ξένες, που συνήθως επηρεάζονται από την  ατμόσφαιρα, πάταγαν γερά στα πόδια τους. Νομίζω ότι, στο τελευταίο ματς, το άγχος το είχε Ολυμπιακός. Εμείς νιώθαμε ήδη πρωταθλήτριες με την ανατροπή που πετύχαμε στη Λεωφόρο.

-Πως σου φάνηκε η υποδοχή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού;

-Έγινε χαμός! Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές. Δεν με εξέπληξε, γιατί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν πάντα κοντά σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Έχω παίξει παλαιότερα πολλές φορές στον τάφο του Ινδού και πάντα θυμάμαι τον κόσμο να κρέμεται από τις κερκίδες. Μέτρησε βέβαια  ότι πήραμε τον τίτλο από τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά πιστεύω ότι ο  κόσμος θα ήταν δίπλα μας έτσι και αλλιώς.

-Ο Ολυμπιακός έκανε ένσταση για παράνομη συμμετοχή σου…

-Και κάθε μέρα να μου κάνουν ένσταση δεν με νοιάζει καθόλου! Αυτό σημαίνει ότι τους πόνεσε και ότι με υπολογίζουν. Δεν κρύβω ότι είμαι πικραμένη με τον Ολυμπιακό που δεν με στήριξε όταν κατηγορήθηκα. Μόνο κάποιοι άνθρωποι μεμονωμένα με στήριξαν, ο σύλλογος καθόλου.

-Έπειτα από περιπέτειες, είσαι πάλι πρωταθλήτρια. Πώς αισθάνεσαι;

-Ήμουν 3 χρόνια εκτός. Όλο αυτό τον καιρό γυμναζόμουνα και πρόσεχα το σώμα μου με την ελπίδα να επιστρέψω. Τα κατάφερα γιατί μάλλον είχα πιο πολλή δύναμη από ό,τι νόμιζα. Έχω την καρδιά του πρωταθλητή! Γεννήθηκα για να είμαι στα γήπεδα. Πάντα έβλεπα τη ζωή σαν παραμύθι. Κάπου στην διαδρομή βγήκαν… δράκοι, αλλά έλεγα «όχι», δεν είναι αυτό το τέλος, θα ξαναπαίξω για να τελειώσω την καριέρα μου όπως θέλω εγώ.

-Θα κρεμάσεις τα παπούτσια σου φέτος;

-Όχι. Θέλω να συνεχίσω ακόμα γιατί φέτος δεν έπαιξα σε όσα ματς ήθελα και δεν το …ευχαριστήθηκα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης