Χωρίς να φορτσάρει ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο «Γ. Καραϊσκάκης», με γκολ των Μήτρογλου (23’) και Σιόβα (55’), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φτάσουν στο δέκατο εφετινό «τρίποντο», να κάνουν το «6 στα 6» στην έδρα τους. Για τους «ερυθρόλευκους» ακολουθεί το δύσκολο ματς για το Champions League, με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, την προσεχή Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε την Κέρκυρα για να πετύχει γκολ. Στο 14’ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε από αριστερά το φάουλ με το δεξί πόδι και ο Μοντέστο με καρφωτή κεφαλιά αστόχησε ελάχιστα. Στο 23΄ ο Μήτρογλου κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βγάλει το άγχος από της ομάδα του. Από τη σέντρα του Ντιακιτέ ο Μήτρογλου σηκώθηκε πιο ψηλά από τον Έντερ και με κεφαλιά στη γωνία σημείωσε το πέμπτο τέρμα του στο εφετινό πρωτάθλημα. Στο 28΄ ο Ντιακιτέ είχε νέα καλή προσπάθεια και σέντρα, ο Αμπντούν έκανε θεαματικό ψαλίδι και οι αμυντικοί απέκρουσαν λίγο πριν τη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή και στο 55’ έφτασε στο 2-0. Από κόρνερ του Αμπντούν ο Στρατηλάτης έχασε την έξοδο και ο Σιόβας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Κέρκυρα έχασε τη μοναδική ευκαιρία της στον αγώνα στο 74΄, όταν από λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας ο Γιάντσης βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ αλλά σούταρε άστοχα.

Στη συνέχει ο Τζιμπούρ είχε δύο καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, αλλά αστόχησε τόσο στο σουτ που επιχείρησε στο 79ο λεπτό, όσο και στη νέα προσπάθειά του, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός – Κέρκυρα 2-0 (Nova 2)

Γκολ: 23′ Μήτρογλου, 55′ Σιόβας

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ


Κίτρινες κάρτες:
Φουστέρ – Μοντέιρο, Καραπέτσας

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ):
Κάρολ, Ντιακιτέ, Χολέμπας, Παπάζογλου, Σιόβας, Γκρέκο, Μοντέστο (70′ Φέισα), Ιμπαγάσα (80′ Ζαραδούκας), Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου (73′ Τζιμπούρ).

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος):
Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (35′ Καραλής), Μοντέιρο, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (83′ Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης, Μπάρκογλου (54′ Καραπέτσας).

Οι δηλώσεις:

Λεονάρντο Ζαρντίμ (Προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν ήταν ωραίο παιχνίδι, ωστόσο ήμασταν σωστά στημένοι για να παίξουμε για το καλύτερο δυνατό. Η Κέρκυρα αγωνιζόταν μόνο στην περιοχή της, δεν θέλησε να βγει πολύ έξω και μας είχε κλείσει τους διαδρόμους. Όμως βρήκαμε διόδους, είχαμε καλή κυκλοφορία και προσέχαμε τις επιθέσεις μας. Ο Ντιακιτέ ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο του ματς στην Αγγλία με την Άρσεναλ, ο Ζαραδούκας επέστρεψε από τον τραυματισμό του και έκανε αυτό που θέλαμε. Είναι σημαντικό να έχουμε δύο τόσο καλούς επιθετικούς στην ομάδα, τον Μήτρογλου και τον Τζιμπούρ. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τον Μάρκο Πάντελιτς που είναι εξίσου καλός. Έχω αποφασίσει ποιος θα παίξει στην Γερμανία με την Σάλκε, ωστόσο δεν θα σας το αποκαλύψω. Πρώτα θα πρέπει να το μάθουν οι παίκτες».

Άκης Μάντζιος(Προπονητής Κέρκυρας):
«Ήταν μία δίκαιη ήττα, από ένα καλό Ολυμπιακό. Πλέον ξεχνάμε το ματς και πάμε παρακάτω, καθώς στα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και θα παίξουν ρόλο για την παραμονή. Ήταν πολύ δύσκολη αναμέτρηση, καθώς είχαμε αρκετές απουσίες έμπειρων παικτών. Παρολ’ αυτά είδα θετικά στοιχεία στους παίκτες, παρά την ήττα. Καλή τύχη στον Ολυμπιακό στη συνέχεια, καθώς και στο προσεχές παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γερμανία με την Σάλκε. Δυστυχώς ο Λεόν δεν μπορούσε να μας βοηθήσει, καθώς ανέβασε πυρετό και στερηθήκαμε τις υπηρεσίες του τελευταία στιγμή».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης