Τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-1 του Πανθρακικού στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Super League. Δύο γκολ σημείωσε ο Τζιμπούρ (4΄, 50΄), ένα ο Χολέμπας (27′) κι ένα αυτογκόλ ο Σκλιοπίδης (29′), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Κυβελίδης (83′).

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 4’ ο Τζιμπούρ βρήκε την μπάλα μετά από σουτ του Φετφατζίδη κι έκανε το 1-0, ενώ στη συνέχεια οι πρωταθλητές πέτυχαν ακόμα δύο γρήγορα γκολ. Στο 27′ ο Χολέμπας, ο οποίος μπήκε με δύναμη από αριστερά και σούταρε εύστοχα σημείωσε το 2-0, ενώ δύο λεπτά μετά με αυτογκόλ του Σκλιοπίδη, ύστερα από σέντρα του Αμπντούν, το σκορ έφτασε στο 3-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 50′ ο Ιμπαγάσα σέντραρε από δεξιά και ο Τζιμπούρ με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα κι έκανε το 4-0, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Ο Πανθρακικός είχε δύο καλές στιγμές, με το σουτ του Παπαδόπουλου στο 55′, που πέρασε ελάχιστα άουτ και το διαγώνιο σουτ του Χρήστου στο 75′, που απέκρουσε με δυσκολία ο Κάρολ και στο τέλος (83′) μείωσε σε 4-1 με διπλή προσπάθεια από κοντά του Κυβελίδη.

Ολυμπιακός – Πανθρακικός 4-1 (Nova 1)

Γκολ: 4′, 50′ Τζιμπούρ, 27′ Χολέμπας, 29′ αυτ. Σκλιοπίδης – 83′ Κυβελίδης

Κίτρινες κάρτες: Κοντρέρας

Κόκκινες κάρτες:


Ολυμπιακός:
Κάρολ, Χολέμπας, Τοροσίδης (59′ Φουστέρ), Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (59′ Μήτρογλου), Αμπντούν (72′ Μασάδο), Τζιμπούρ.

Πανθρακικός:
Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Κασελάν (46′ Μπαϊκαρά), Λουσέρο, Βαϊρουά (59′ Μακρυδημήτρης), Παπαδόπουλος (72′ Κυβελίδης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεονάρντο Ζαρντίμ (προπονητής Ολυμπιακού): «Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει πάντα να ανατρέπει την αρνητική κατάσταση, να προχωράει μπροστά και να κερδίζει. Ήταν σημαντική νίκη γιατί μας κρατάει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πάντα τα παιχνίδια μετά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι επικίνδυνα γιατί υπάρχει κούραση στην ομάδα. Ήταν πολύ καλό ότι ήμασταν ήδη στο 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, καθώς μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε άνετα στο β΄ ημίχρονο όταν βγήκε η κούραση».

Σάββας Παντελίδης (προπονητής Πανθρακικού):
«Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Βρεθήκαμε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ κι αυτό άλλαξε τα δεδομένα της αναμετρήσεις. Όταν είναι ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, εναντίον του Ολυμπιακού στο `Καραϊσκάκης` πρέπει να μπαίνεις πιο δυνατά».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης