Η νίκη (1-0) του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού, η οποία σήμανε την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 39η φορά στην ιστορία του, απασχόλησε την UEFA.

Στο site της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έγινε εκτενή αναφορά στον τίτλο που «καπάρωσαν» στο Αγρίνιο οι Πειραιώτες, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Μετά την νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά των 10 βαθμών από το δεύτερο Παναθηναϊκό τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και πανηγυρίζει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 14ο συνολικά τα τελευταία 16 χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησαν στο site της UEFA και δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Βασίλη Τοροσίδη.

«Ήταν ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα για να το κατακτήσουμε, αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνιζόμασταν παράλληλα σε τρεις διοργανώσεις πρωτάθλημα, κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και βρισκόμασταν σε ένα αρκετά δύσκολο όμιλο καταφέραμε να επιβιώσουμε χάρη σε μία εξαιρετική φόρμα που βρεθήκαμε στο τέλος του Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει σε φουλ ρυθμούς από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν. Εμείς έχουμε την τύχη να διαθέτουμε 25 χαρισματικούς ποδοσφαιριστές και αυτό ήταν το κλειδί που μας έδωσε τον τίτλο» ανέφερε ο «Τόρο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που ανέφερε από την πλευρά του ότι: «Είναι ένα πρωτάθλημα που πιστεύω ότι το αξίζαμε, παίξαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά μας ήταν το ομαδικό πνεύμα η ποιότητα των παικτών μας και το σωστό rotation που βοηθούσε την ομάδα όταν έπρεπε. Η δουλειά μας δεν τελείωσε ακόμη, έχουμε άλλους τρεις αγώνες να απομένουν στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του κυπέλλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης