Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό με τη Μέταλιστ, χάνοντας μέσα από τα… χέρια του την πρόκριση για τους «8» του Europa League.

Η ομάδα του Πειραιά, αν και προερχόταν από το υπέρ της 1-0 στο Χάρκοβο και βρέθηκε να προηγείται με γκολ του Μαρκάνο (14′), έχασε με 2-1 από τους Ουκρανούς στο «Καραϊσκάκη» και τέθηκε εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάθε λόγο να τα έχουν με την τύχη τους ή για να ακριβολογούμε με την ατυχία τους, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχαν δύο δοκάρια και και αρκετές ευκαιρίες, για να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Πειραιά, καθώς έχασε, λόγω τραυματισμών τους Ιμπαγάσα (44’) και Μανιάτη (59’), η απουσία των οποίων ήταν καθοριστικός παράγοντας, για την ανατροπή του σκηνικού στο παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί, οι φιλοξενούμενοι άδραξαν την ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στο κέντρο του Ολυμπιακού, κάνοντας… πάρτι στο τελευταίο δεκάλεπτό, παίρνοντας έτσι την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μέταλιστ έχασε πέναλτι στο 78 με τον Ντέιβις, ο οποίος με εκτέλεση α λα Πανένκα είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μέγιερι.

Πάντως ο ίδιος παίκτης… ρέφαρε για το λάθος του, καθώς πέτυχε στο 86’ το γκολ της πρόκρισης για τους Ουκρανούς. Ενδιάμεσα και δη στο 80’΄ο Βιγιάγκρα είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε από την αρχή ψηλά τη Μέταλιστ. Οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν πως είναι αποφασισμένοι να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Το δοκάρι του Μιραλάς ήταν η προειδοποίηση ενώ Τζεμπούρ και Τοροσίδης έχασαν τεράστιες ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το ματς. Ακολούθησε νέα τεράστια ευκαιρία από τον Τζεμπούρ ενώ αργότερα τον μιμήθηκε ο Γκουεγιέ, καθώς από την πίεση των Πειραιωτών λίγο έλειψε να υποχρεωθεί σε αυτογκόλ από λάθος γύρισμα προς τα πίσω.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας και δεδομένου ότι οι Μανιάτης, Ιμπαγάσα είχαν αποχωρήσει με τραυματισμό και ο Ολυμπιακός άρχιζε κουράζεται, η Μέταλιστ κέρδισε μέτρα και τα έπαιξε όλα για όλα.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά η αγωνία έφθασε στο «κόκκινο».

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει με τη φωτιά και τελικά κάηκε. Η τύχη μπορεί να στάθηκε με το μέρος του στο δοκάρι του Μπλάνκο και στην άστοχη εκτέλεση του Ντέβιτς στο πέναλτι που κέρδισε η ουκρανική ομάδα ωστόσο η συνέχεια ήταν εφιαλτική.

Το τραγικό λάθος του Μέγιερι και το γενικό μπλακ-άουτ του Ολυμπιακού «γκρέμισε» ό, τι καλό χτίστηκε με κόπο στην διάρκεια της χρονιάς. Πρώτα ο Βιγιάγκρα και μετά ο Ντέβιτς μετέτρεψαν το όνειρο σε εφιάλτη. Το λάθος του διαιτητή στο δεύτερο γκολ της Μέταλιστ, το οποίο προέρχεται από φάση-οφσάιντ δεν αρκεί προκειμένου να δικαιολογήσει μια βραδιά η οποία κανονικά ήταν του Ολυμπιακού και από λανθασμένους χειρισμούς και κακής τύχης κατέληξε τελικά στη Μέταλιστ.

Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2

Γκολ: 14′ Μαρκάνο – 80′ Βιγιάγκρα, 86′ Ντέβιτς

Κίτρινες: Ορμπάιθ, Μοντέστο Αβρ. Παπαδόπουλος- Βιγιάγκρα

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (58′ Μανιάτης), Ιμπαγάσα (45′ Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς-Βιγιάγκρα, Παπά Γκουεγιέ, Τορσιλιέρι, Πσενίτσνικχ-Τόρες, Κλέιτον Σαβιέρ, Μπλάνκο-Σόσα, Τάισον, Mάρλος (46′ Ντέβιτς).

Το γκολ του Μαρκάνο

Τα δύο γκολ της Μέταλιστ

Το πέναλτι της Μέταλιστ


Το δεύτερο δοκάρι του Ολυμπιακού

Το πρώτο δοκάρι του Ολυμπιακού

H είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ερνέστο Βαλβέρδε

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει», ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια του Ερνέστο Βαλβέρδε. Φανερά απογοητευμένος ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως η ομάδα του άξιζε την πρόκριση με βάση τη συνολική εικόνα και των δύο αναμετρήσεων.

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί στο δεύτερο όχι και τόσο και στο τελευταίο τέταρτο τα πράγματα άλλαξαν. Πιστεύουμε πως ήμασταν αρκετά καλοί και στα δύο παιχνίδια σήμερα. Ήμασταν και πάλι καλοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και ο αντίπαλός μας κατάφερε να πάρει την πρόκριση», εξήγησε.

Τέλος, για τη πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση ο Βαλβέρδε σχολίασε ότι «φέτος κάναμε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε μεγάλες ομάδες».

«Η ομάδα έδειξε πως μπορεί να ονειρεύεται. Όσον αφορά την ψυχολογία είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε να κερδίσουμε την Κυριακή γιατί κρίνεται το πρωτάθλημα», κατέληξε.

Μίρον Μάρκεβιτς

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο προπονητής της Μέταλιστ μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως η νίκη-πρόκριση της ομάδας του ήταν αναμενόμενη.

«Δεν είναι έκπληξη για μας. Το σκορ είναι αναμενόμενο. Είχαμε κερδίσει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια μας στο Europa League. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα φαίνεται στο ταμπλό. Καταλαβαίνω πως είστε θυμωμένοι, αλλά η πραγματικότητα είναι πως σήμερα νικήσαμε», τόνισε.

Για τη διαφορά στο πρόσωπο της Μέταλιστ μεταξύ των δύο ημιχρόνων, ανέφερε ότι «στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε άσχημα και δεν είχαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο κάναμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλο».

Κέβιν Μιραλάς

Με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του εμφανίστηκε ο Κέβιν Μιραλάς στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

«Στο πρώτο μέρος επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά στη συνέχεια συνήλθαμε, κάναμε το παιχνίδι μας και πήραμε την πρόκριση. Παρά το χαμένο πέναλτι είχαμε τη θέληση, συνεχίσαμε να βγαίνουμε στην επίθεση, πιστέψαμε στη νίκη και γι’ αυτό νικήσαμε», τόνισε.

«Παίξαμε πολύ καλά 180 λεπτά, αλλά στα δέκα λεπτά που χαλαρώσαμε χάσαμε την πρόκριση. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά πληρώσαμε το γεγονός πως χαλαρώσαμε. Παίζουμε επί δέκα μήνες και η κούραση μας έχει επηρεάσει», πρόσθεσε.

Ιβάν Μαρκάνο

Από την πλευρά του ο Ιβάν Μαρκάνο εξήγησε πως το σημαντικό πλέον είναι η ομάδα να εστιάσει την προσοχή της στα επόμενα παιχνίδια.

«Είμαστε όλοι πολύ πληγωμένοι. Αυτό που οφείλουμε, είναι να συνέλθουμε ψυχολογικά και να βρούμε την δύναμη, ώστε να συγκεντρωθούμε εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μας στοίχισαν η κούραση από τη υπερπροσπάθεια και η τραυματισμοί των Ιμπαγάσα και Μανιάτη. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να συσπειρωθούμε», συμπλήρωσε.

Μπάλας Μέγερι

Για πολύ κακή ημέρα μίλησε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, εξηγώντας πως όλα τελείωσαν στα τελευταία 15 λεπτά του παιχνιδιού.

«Πολύ κακή μέρα, δύσκολα να πεις τι δεν πήγε καλά μετά από μια τέτοια ήττα. Όλα χάθηκαν στο τελευταίο τέταρτο, ήταν μια δύσκολη μέρα… Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην πράξη, ξέραμε πως ήταν επιθετική ομάδα, ωστόσο εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε», εξήγησε.

Αναφορικά με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τόνισε πως «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, είναι διαφορετικό ματς, και πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά».

«Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός, μετά την επέμβασή μου στο πέναλτι ενθουσιαστήκαμε, πιστέψαμε πως όλα τελείωσαν, αλλά στο τελευταίο τέταρτο όλα πήγαν στραβά», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης