Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Super League, καθώς επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την πέμπτη αγωνιστική της Super League.

Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Φουστέρ (35’) και Τζιμπούρτ (42’), ενώ για τον «δικέφαλο» του Βορρά είχε ανοίξει το σκορ ο Μπαλάφας στο 25’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σημερινή νίκη της η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε τους εννέα βαθμούς και ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ωστόσο δύο παιχνίδια λιγότερα (3 αγώνες).

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε κόντρα στον ΠΑΟΚ την ίδια ενδεκάδα που κατέβασε απέναντι στην Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς», σε σχήμα 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Κοστάντσο, με το «καρέ» της άμυνας να απαρτίζεται από τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο.

Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Φέισα και Ορμπάιθ, ενώ στα άκρα ξεκίνησαν οι Φουστέρ και Μιραλάς. Μοναδικός προωθημένος ήταν Τζιμπούρ και πίσω από τον Αλγερινό στράικερ ο Ιμπαγάσα.

Με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) παρατάχθηκε και ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, με τον Μπόλονι να κάνει αναγκαστικές αλλαγές, αφού ο Κοντρέρας και ο Αρίας έφυγαν τραυματίες από την Ρωσία και το ματς κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν.

Κάτω από την εστία του ΠΑΟΚ πήρε θέση ο Κρέσιτς, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Τσιρίλο, Μαλεζά, Ετό και Λίνο.

Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μπαλάφας και Γκαρσία, έχοντας μπροστά τους τον Φωτάκη σε θέση επιτελικού μέσου.

Οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια ήταν στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος για τους «ασπρόμαυρους».

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς μπήκαν με περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι και κυριάρχησαν, έχοντας φυσικά και την ώθηση από τη δύναμη της έδρας που παίζει ρόλο σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι.

Πάντως ο Ολυμπιακός μολονότι ήλεγχε το παιχνίδι δεν κατάφερνε να γίνει απειλητικός για την εστία του Κρέσιτς, αφού οι παίκτες του Βαλβέρδε τα… θαλάσσωναν στη τελική προσπάθεια.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ, αφού άντεξε την πίεση του Ολυμπιακού στο πρώτο 20λεπτο, άρχισε σιγά σιγά να ισορροπεί το παιχνίδι και ευτύχησε στην πρώτη του ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, παγώνοντας το «Καραϊσκάκη».

Στο 25’ μετά από τραγική έξοδο του Κοστάντσο (βγήκε με το ένα χέρι για να διώξει και δεν τα κατάφερε, όπως αποδείχθηκε, και τόσο καλά) ο Μπαλάφας με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μπόλονι.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά το γκολ που δέχτηκαν διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο δεν άργησε να έρθει.

Συγκεκριμένα στο 35’ ο Τοροσιδης έκανε μία εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά, «σημαδεύοντας» το κεφάλι του Φουστέρ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κρέσιτς.

Το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης  έδωσε… φτερά στους παίκτες του Βαλβέρδε, οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο τέρμα τους στο 42’. Σκόρερ ο Τζιμπούρ, ο οποίος μετά από σέντρα του Μιραλάς από αριστερά, με κεφαλιά εξ’ επαφής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξέ άρδην, καθώς ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από δύσκολα ευρωπαϊκά ματς, είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις κάνοντας υπερπροσπάθεια (κόντρα σε Άρσεναλ και Ρουμπίν Καζάν) και η κούραση ήταν φανερή, ιδιαίτερα όσο περνούσαν τα λεπτά. 

Παρ’ όλα αυτά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 53′ ο Μέλμπεργκ έκανε σωτήρια προβολή μπροστά από Αθανασιάδη, παίρνοντας έτσι τη… μπουκιά από το στόμα του διεθνούς επιθετικού, ενώ στο 64′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με σουτ του Τζιμπούρ λίγο έξω από την περιοχή, που πέρασε μόλις άουτ.

Για να φτάσουμε στην τελευταία φάση του αγώνα (πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων), όταν ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο αυτό δεν συνέβη, αφού η μπάλα από το πλασέ του Γεωργιάδη κατέληξε στην αγκαλιά του Κοστάντσο.

Κίτρινες: Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς – Εττό

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (67′ Μακούν), Φέισα (70′ Μοντέστο), Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς (90+2 Αμπντούν).

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Έττο (87′ Σπαντάτσιο), Μπαλάφας, Γκαρσία, Φωτάκης (74′ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

Το γκολ του ΠΑΟΚ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης