Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «διαζυγίου» ολοκληρώθηκε, καθώς παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί ο Έβαλντ Λίνεν.

Μετά τη χθεσινή ήττα (1-0) της ομάδας του Πειραιά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον αποκλεισμό από το Europa League, θεωρούνταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι δύο πλευρές θα λύσουν τη -βραχύβια- συνεργασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «τίτλοι τέλους» στη συνεργασία του Λίνεν με τον Ολυμπιακό έπεσαν σήμερα. Ο 56χρονος τεχνικός επισκέφθηκε τα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 57χρονος τεχνικός δεν συμπλήρωσε ούτε δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων».

Έτσι κατέρριψε το… ρεκόρ που κρατούσε μέχρι σήμερα ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος το 2004 είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας για μόλις δύο μήνες και εννέα ημέρες.

Μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του Λίνεν, τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνουν οι Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ανδρέας Νινιάδης.

H ανακοίνωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Ευάγγελος Μαρινάκης με τον προπονητή της ομάδας κ. Έβαλντ Λίνεν, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. με τον προπονητή».

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα έχει λίαν συντόμως νέο προπονητή: «Λύσαμε τη συνεργασία μας με τον κύριο Λίνεν κοινή συναινέσει. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό ήξερα πως θα αντιμετωπίσω δυσκολίες. Έχω μάθει στα δύσκολα. Προχωράμε πιο δυνατά από πριν. Ο στόχος είναι ένας, η κορυφή. Από εκεί και πέρα τα λόγια είναι φτώχεια, οι πράξεις μετράνε. Τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον του Ντιόγο, δεν θέλησε να απαντήσει.

Από την πλευρά του ο Γερμανός τεχνικός έδειξε να αποδέχεται την απόφαση της διοίκησης.

«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Μια καινούρια ομάδα με καινούριους παίκτες που δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν στο Europa League. Υπήρχε μεγάλη πίεση σε μένα σαν προπονητή και πήραμε την απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας για να μην υπάρχει τόση πίεση από τον κόσμο», δήλωσε εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Ήταν μία σύντομη, αλλά θετική εμπειρία για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και ιδανικές συνθήκες για εργασία. Εύχομαι στην ομάδα και τον καινούριο ιδιοκτήτη περισσότερη τύχη από ό,τι είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες».

Φαβορί ο Χουάντε Ράμος

Σε αναζήτηση του νέου τεχνικού του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά το σημερινό «διαζύγιο» με τον Έβαντ Λίνεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαβορί για να διαδεχτεί τον Γερμανό τεχνικό στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι ο Χουάντε Ράμος.

Ο 56χρονος Ισπανός τεχνικός έγινε ευρέως γνωστός στον πάγκο της Σεβίλλης, όπου επί ημερών του οι Σεβιγιάνοι κατέκτησαν δύο φορές το Κύπελλο UEFA (2005-06, 2006-07).

Στη συνέχεια η καριέρα του όμως είχε πτωτική πορεία, καθώς δεν μπόρεσε να στεριώσει στους πάγκους των Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την περυσινή σεζόν ήταν προπονητής στο Μαρόκο στην Γουιντάντ Καζαμπλάνκα.

Ψηλά στην «ερυθρόλευκη» λίστα είναι πάντως και οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Γκρεγκόριο Μανθάνο.

Πρόστιμο 40.000 ευρώ στον Ντιόγκο

Όσον αφορά τον Ντιόγκο, πέρασε το πρωί από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κι έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του και την αδικαιολόγητη αποβολή του στο ματς με την Μακάμπι.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός για το χτύπημά του στον τερματοφύλακα των Ισραηλινών, Στράουμπερ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Μάλιστα θεωρείται αρκετά πιθανό να αναζητηθεί φόρμουλα για να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους», αφού πλέον είναι ξένο σώμα στην ομάδα.

Έρχεται για δοκιμή ο Μέντο

Στη χώρα μας θα φτάσει για λογιαριασμό του Ολυμπιακού ο Μοχάμεντ Καμαρά, γνωστός και ως Μέντο, προκειμένου να δοκιμαστεί απο τους «ερυθρόλευκους».

Ο 23χρονος παίκτης αγωνίζεται στη φιλανδική Ελσίνκι, είναι αμυντικός χαφ και έχει συμβόλαιο με την ομάδα του για ακόμη ένα χρόνο.

Ο παίκτης κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνα, αλλά έχει αποκτήσει φιλανδική υπηκοότητα καθώς αγωνίζεται χρόνια στην Σκανδιναβική χώρα.

Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες θέλουν, πως ενδιαφέρον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή έχουν εκφράσει τόσο η Χέρτα Βερολίνου όσο και η σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Τη περασμένη σεζόν είχε 13 συμμετοχές και πέτυχε τρία γκολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης