Την άποψή του ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή του Νίκολα Πέκοβιτς να αφήσει τον Παναθηναϊκό για τους Τίμπεργουλφς και το NBA εξέφρασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Μαυροβουνίου.

Ο προπονητής των «πράσινων» παράλληλα, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του και στις οκτώ κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων, ενώ και μίλησε για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό που επίκεινται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ομπράντοβιτς στην εφημερίδα «Αrena»:

«Λατρεύω τη δουλειά μου. Έχω μεγάλη διάθεση για κάθε προπόνηση, για να συναντήσω τους παίκτες μου. Κάθε μέρα μαθαίνω κάτι. Όποιος νομίζει πως τα ξέρει όλα, είναι ηλίθιος. Όταν δεν θα έχω πια κίνητρο ίσως πάω για ψάρεμα. Το τηλέφωνο μου χτυπά συνέχεια από την Κυριακή (σ.σ. 8/5). Είναι πολύ όμορφο που ο κόσμος μου δίνει συγχαρητήρια. Έκανα προσπάθεια μήπως κοιμηθώ λίγο παραπάνω».

Για το αν πίστευε όταν κατακτούσε το πρώτο του τρόπαιο ότι θα έφτανε μέχρι εκεί που βρίσκεται σήμερα:
«Όταν ο Άτσα Νίκολιτς μου είπε μετά την Κωνσταντινούπολη (σ.σ. το 1992) ότι θα τα πάρω όλα, του είπα ότι είναι τρελός. Τότε σκεφτόμουν πως θα το πάρω ή τώρα ή ποτέ και όταν κατακτήσαμε το τρόπαιο πίστεψα πως αυτή η επιτυχία δεν θα επαναλαμβανόταν. Πλέον είμαι χαρούμενος που συνέβη ξανά και ξανά, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά».

Για το που πιστεύει ότι κρίθηκε ο τελικός με τη Μακάμπ
ι: «Με την Μακάμπι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο και τότε ήμουν αρκετά σίγουρος πως θα νικήσουμε. Στο τέλος χάσαμε μπάλες από την πίεση των αντιπάλων μας, όμως τελειώσαμε καλά. Όμως θα μπορούσαμε να έχουμε «κλειδώσει» το ματς από πιο νωρίς».

Για την απόφαση του Νίκολα Πέκοβιτς να μετακομίσει στο NBA: «Θεωρώ ότι έκανε λάθος που πήγε στο ΝΒΑ. Αυτή η απόφαση δεν ήταν τόσο σωστή. Ήταν όμως επιλογή του και πρέπει να τη σεβαστούμε. Μας βοηθούσε με κάθε τρόπο και είμαι χαρούμενος που δούλεψα μαζί του».

Για το πιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που οδηγεί στις επιτυχίες: «Το κίνητρο ήταν το πιο μεγάλο πράγμα σε αυτήν μας την επιτυχία, ενώ και το μπάτζετ είναι το πιο σημαντικό» είπε για να συνεχίσει: «Είχαμε ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι, γιατί έφυγαν τρεις εκπληκτικοί παίκτες, οι Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς και Σπανούλης, οι οποίοι έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στο παιχνίδι μας. Στην αρχή της Ευρωλίγκας, κανείς δεν μας έδινε έστω μια πιθανότητα να καταφέρουμε κάτι. Μίλησα στους παίκτες, τους είπα πως έχουν την ποιότητα να παίξουν εκπληκτικό μπάσκετ. Αν δουλέψουμε πολύ σκληρά και με πάθος, θα καταφέρουμε να πάρουμε τον τίτλο. Αυτό το κατάφεραν και γιατί οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ που παίζουν τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα, έχουν πάντα την υποχρέωση να μάθουν στους νέους τι σημαίνει να παίζουν στον Παναθηναϊκό».

Για τους παίκτες τους οποίους θεωρεί προπονητές στο παρκέ και τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό:
«Αυτοί που έπαιζαν ή παίζουν έτσι είναι οι Διαμαντίδης, Τζόρτζεβιτς, Μποντιρόγκα, Ντανίλοβιτς, Βιγιακάμπα, Σαμπόνις. Όσον αφορά τον τελικό, υπάρχει έντονη αντιπαλότητα. Όλα όσα αφορούσαν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο φυσιολογικά, για παράδειγμα οι φίλαθλοι. Πρόκειται για δυο πολύ καλές ομάδες και θα γίνει μεγάλη μάχη, μέχρι το τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης