Οριστικός αποκλεισμός των Ρώσων από τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Οριστικός αποκλεισμός των Ρώσων από τους Ολυμπιακούς του Ρίο
Αρνητικές είναι οι εξελίξεις για τον ρωσικό αθλητισμό, αφού, όπως έγινε γνωστό, το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών και τους απέκλεισε οριστικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι αθλητές θέλησαν να ανατρέψουν την απόφαση της IAAF που επέβαλε ποινή αποκλεισμού σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση, όμως, του CAS είναι αρνητική.

«Το CAS απέρριψε την έφεση και τους ισχυρισμούς της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών», ανέφερε σήμερα το πρωί η ανακοίνωση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου.

«Κηδεία του στίβου», χαρακτήρισε η Έλενα Ισινμπάγεβα την απόφαση του CAS. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μίλησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων (TASS) και δήλωσε απογοητευμένη για την άδικη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του CAS: «Είναι η κηδεία του στίβου», τόνισε σχετικά.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 15:34