Ορκισμένος εχθρός του Ανδρέα ο Σημίτης

Ορκισμένος εχθρός του Ανδρέα ο Σημίτης
Αποκαλυπτικός θα είναι σήμερα ο αποδυτηριάκιας με γεγονότα, όχι φήμες και ψιθύρους. Θα μιλήσει η Ιστορία, αυτή που δεν έχει καταγραφεί ακόμα. Μας δίνει την ευκαιρία η ανάδειξη του Κώστα Σημίτη, σα διάδοχου του Ανδρέα Παπανδρέου, σα σήμερα, 18 Ιανουαρίου, το 1996, ενώ ο μεγάλος αρχηγός μετρούσε μέρες στο Ωνάσειο.

Με τίποτα δεν τον έκανε κέφι τον Σημίτη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και φόρα παρτίδα έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι ήταν ανεπαρκής κάθε φορά που τον έκανε υπουργό.

Αρκετά χρόνια πριν γίνει πρόεδρος στο κίνημα ο Σημίτης είχε ξεκινήσει την επιχείρηση υπονόμευσης του Ανδρέα. Το έργο κλιμακώθηκε με τα μυστικά δείπνα στο σπίτι του Κινέζου, όπου συμμετείχαν Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου και Παρασκευάς Αυγερινός. Η κίνηση των «4».

Μια νύχτα Σημίτης και Δάφνη βρέθηκαν σε εστιατόριο στο οποίο εκτάκτως κατέφθασε ο Ανδρέας με την Δήμητρα Λιάνη. Ο αρχηγός πέρασε δίπλα από τον «συνωμότη» στον οποίο δεν μίλησε, ούτε ματιά δεν του έριξε.

Το ρήγμα ξεμπροστιάστηκε στο περιβόητο σκηνικό στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Ο Ανδρέας προτείνει γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τζοχατζόπουλο και οι «4» διαφωνούν ανοικτά. «Όποιος δεν θέλει τον Άκη να φύγει από το κίνημα…» απειλεί ο Ανδρέας.

Τελικά, παρότι με τους «4» πήγε και ο πιο διαβολικός άνθρωπος του παρασκηνίου στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, ο Κώστας Λαλιώτης, οι Σημίτης, Πάγκαλος και Σία υπεχώρησαν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τη διάσπαση της περιβόητης Τρόικας του ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια του κινήματος, κάνει ο apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 11:15