Τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Με την πρώτη εξ αυτών, δίνεται παράταση ως τις 30 Ιουνίου στη θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στην εξέταση των φακέλων αδειοδότησης των επαγγελματικών ομάδων και ενόψει του νέου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΕΑ, το οποίο περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η τροπολογία αυτή παρατείνει ως τις 31/5 την προθεσμία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στις αθλητικές ομοσπονδίες, στις οποίες έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου (όπως έγινε σήμερα στην ΕΟΚ, ενώ έχει συμβεί επίσης στην ομοσπονδία πυγμαχίας και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό) ή έχει διοριστεί διοίκηση από την αντίστοιχη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (περίπτωση καράτε).

Η δεύτερη τροπολογία περιλαμβάνει την αναβολή στράτευσης αθλητών που πρόκειται να μετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ως την 31η Δεκεμβρίου του έτους διεξαγωγής της αθλητικής διοργάνωσης. Με τη διάταξη αυτή τακτοποιείται το ζήτημα που είχε προκύψει με τον ασημένιο πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης της κολύμβησης, Κριστιάν Γκολομέεβ.

Τέλος, η τρίτη τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού προβλέπει την καταβολή 4 εκατ. ευρώ σε περίπου 850 ερασιτεχνικά σωματεία που εγγράφηκαν στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΓΓΑ από τις 11 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων, λόγω των συνεπειών της πανδημίας, που είχε ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου με την καταβολή περίπου 9.5 εκατ. ευρώ σε 3.408 σωματεία, που είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο μέχρι τις 10/12/2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης