Στο πένθος βυθίστηκε την Τετάρτη η ποδοσφαιρική «οικογένεια» της Ουρουγουάης με την είδηση του θανάτου του Λαντισλάο Μαζούρκεβιτς.

Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας της «τσελέστε» άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή του, σε ηλικία 67 ετών, στο Μοντεβιδέο, λόγω νεφρικών και αναπνευστικών προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση για τον θάνατο του Μαζούρκεβιτς, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μια εβδομάδα στο νοσοκομείο, όντας σε κώμα, έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του λογαριασμού του στο «Twitter», ένας άλλος παλαίμαχος Ουρουγουανός γκολκίπερ, ο Φερνάντο Άλβες.

Ο εκλιπών άρχισε την καριέρα του στην RC Μοντεβιδέο, στη συνέχεια μεταπήδησε στην Πενιαρόλ, με την οποία κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1966, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Ατλέτικο Μινέιρο στη Βραζιλία και η Γρανάδα στην Ισπανία.

Η άνοδος στην καριέρα του άρχισε το 1965, όταν η Πενιαρόλ αντιμετώπισε στους ημιτελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες τη Σάντος, στην οποία «έλαμψε» ο Πελέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 στο Μεξικό, ωστόσο ο τερματοφύλακας με τις ρίζες από την Πολωνία έμεινε στην ιστορία από την ανεπανάληπτη προσποίηση του Πελέ στη διάρκεια του ημιτελικού της διοργάωνσης, όπου η Βραζιλία νίκησε 3-1 την Ουρουγουάη.

Ο ύψους 1,79 μέτρων γκολκίπερ, που έγινε πολύ γνωστός για τις γρήγορες εξόδους του και τη δυναμική προσωπικότητά του, αποχώρησε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 1981, ενώ κάθισε στον πάγκο της Πενιαρόλ το 1988 και το 1989.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης