«Όχι στον ρατσισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 13:44
«Όχι στον ρατσισμό»
Η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κατά του ρατσισμού. Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η Super League για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού και σε συνεργασία με την FARE – Football Against Racism in Europe – η οποία συνεργάζεται με την UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφιερώνει την 7Η Αγωνιστική Ημέρα της SUPERLEAGUE ΟΠΑΠ, στις 20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2012, στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κατά του Ρατσισμού.

Ο πρόεδρος της Super League, κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: ''Η διοργανώτρια αρχή στηρίζει αυτήν την προσπάθεια που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο. Σκοπός μας είναι να υπενθυμίσουμε στους φιλάθλους ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα.

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών, θρησκευτικών ή άλλων κριτηρίων. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Με την ‘Κόκκινη Κάρτα στον Ρατσισμό’, στέλνουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σε όλους τους φιλάθλους''».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 14:57