Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την επική νίκη του Παναθηναϊκού στην «Άμστερνταμ Αρίνα», η οποία θα μείνει εσαεί χαραγμένη στο μυαλό κάθε φίλου των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός, σαν άλλος Δαυίδ στις 3 Απριλίου 1996 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη σε γκολ του Κριστόφ Βαζέχα, κατάφερε να νικήσει με 1-0 του «Γολιάθ» Άγιαξ, κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Αίαντας» εκείνη την περίοδο είχε μία από τις καλύτερες ομάδες στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Λούις Φαν Γκάαλ είχε φτιάξει μία ομάδα, σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο σε κάθε αντίπαλο, βασιζόμενος σε παίκτες όπως ο Λιτμάνεν, ο Ζέεντορφ, ο Ντάβιτς, ο Φαν ντερ Σαρ, ο Ντάνι Μπλιντ και τα αδέλφια ντε Μπουρ.

Βέβαια, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Φαν Γκάαλ στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ ήρθε… αγριεμένη, από το κάζο του πρώτου παιχνιδιού, επικρατώντας άνετα με 3-0.

Αυτό, βέβαια, λίγη σημασία είχε, αφού ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να κάνει υπερήφανους τους φίλους του.

ΑΓΙΑΞ: Φαν ντε Σαρ, Ραϊζίγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπόγκαρντ, Λιτμάνεν (76 Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλούιβερτ, Ρόναλντ ντε Μπουρ.

ΠΑΟ: Βάντζικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (84 Μάρκος), Καπουράνης, Βαζέχα (90 Νιόπλιας), Μαραγκός (62 Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης