Για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά στην εκδίκαση της εκπροσωπήθηκε νομικά από τους κ.κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα, ενώ το «παρών» στα γραφεία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Νώντας Παπαεπαμεινώντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Της πειθαρχικής επιτροπής προΐστατο ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χρήστος Μαυρογένης, καθώς ο πρόεδρος, Γιώργος Ναυπλιώτης απουσίαζε λόγω ενός προσωπικού προβλήματος

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ λοιπόν, ισχυρίστηκαν ότι δεν έγιναν επεισόδια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ζητώντας να τους επιβληθεί μονάχα χρηματικό πρόστιμο.

Συγκεκριμένα η υπερασπιστική γραμμή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι τα άρθρα με τα οποία κλήθηκε σε απολογία δεν αναφέρονται σε επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει είσοδος οπαδών, χωρίς πρόκληση επεισοδίων. Διαιτητής και παρατηρητής δεν γράφουν για επεισόδια. Δεν συνέβησαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε μόνο ρίψεις και εισβολή χωρίς επεισόδιο. Γι’ αυτό προβλέπεται μόνο χρηματικό πρόστιμο», υποστήριξε ο κ. Μαυρομάτης.

Όταν ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μαυρογένης, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα από ρίψη καπνογόνου, λέγοντας «είδαμε ότι λαμπάδιασε», έλαβε την εξής απάντηση από τον κ. Μαυρομάτη: «Δεν λαμπάδιασε. Απλώς κάηκε η φανέλα του. Δεν υπάρχει τραυματισμός». Για να συμπληρώσει ο κ. Παπαεπαμεινώντας: «Έπεσε ένας πυρσός που ακούμπησε τη φανέλα του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και αυτή πήρε φωτιά. Έπεσε στο έδαφος χωρίς να τραυματιστεί, άλλαξε τη φανέλα και συνέχισε το ματς».

Η απόφαση μετά και από σχετικό αίτημα του ΠΑΟΚ θα εκδοθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα. Εάν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών -κάτι που είναι και το πιθανότερο- τότε θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο με την Κέρκυρα στην Τούμπα και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που θα δώσει στη διαδικασία των play-offs.

Ο πρόεδρος επέμεινε: «Μήπως οι οπαδοί σας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή; Την προηγούμενη φορά ισοπέδωσαν τον Βόλο». Ο κ. Παπαεπαμεινώντας αρκέστηκε να πει πως «κάνουμε προσπάθειες. Μπήκαν μέσα δέκα πιτσιρίκια 15-16 ετών. Σωματική επαφή δεν υπήρχε με κανέναν. Η ΑΕΚ μας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία».

Φωτό: Actionimages

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης