Δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Φιορεντίνα, η οποία πέρασε νικηφόρα την Πέμπτη από την Τούμπα με 1-0 σκορ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη, καθώς είχε προηγηθεί αυτή στη Γαλλία από την Γκινγκάμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και χάρισε το τρίποντο στους «βιόλα» το πέτυχε ο Βάργκας στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) αναδείχθηκαν στη Λευκορωσία η Ντιναμό Μινσκ και η Γκινγκάμπ (0-0).

Οι «βιόλα» μπήκαν πολύ δυνατά στην Τούμπα και άρχισαν να ασκούν ασφυκτική πίεση στον ΠΑΟΚ, η άμυνα του οποίου… πελαγοδρομούσε, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το… καλημέρα κόντρα στους Ιταλούς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν μετά το λάθος του Κατσικά, ο Ίλισιτς έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μπερναντέσκι, ο οποίος ωστόσο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 20′ ο Μπάντελι, σούταρε από μακριά αλλά ο Γλύκος έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν νευρικός, έκανε εύκολα λάθη και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Φιορεντίνα, ωστόσο στο 36’ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον «δικέφαλο» του Βορρά, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βάργκας τροφοδοτήθηκε από τον Ιλισιτς και μπήκε στην περιοχή, καταφέρνοντας με διπλή προσπάθεια να παραβιάσει την εστία του Γλύκου.

Το 0-1 αφύπνισε τον ΠΑΟΚ που στο 44′ απείλησε για πρώτη φορά τους φιλοξενούμενους με την μπάλα όμως από το σουτ του Αθανασιάδη να καταλήγει στην αγκαλιά του ο Ταταρουσάνου.

Με το εις βάρος του σκορ στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να βρει χώρους και διαδρόμους στο γήπεδο, αλλά η Φιορεντίνα έπαιζε έξυπνα και ταυτόχρονα προσεκτικά τόσο στην αμυντική της λειτουργία όσο και στις αντεπιθέσεις της. 

Στο 55′ ένα σουτ του Σαλπιγγίδη δεν αιφνιδίασε τον Ταταρουσάνου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Φιορεντίνα να απειλήσει, ωστόσο ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας με δυσκολία την μπάλα κόρνερ μετά το σουτ του Μπόρχα Βαλέρο.

Στο 62′ η Φιορεντίνα βρέθηκε μία… ανάσα από το 0-2, αλλά ο Βάργκας σημάδεψε από κοντινή θέση το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ, ενώ στο 65′ ο Κουαντράντο σούταρε στην γωνία του Γλύκου, ο οποίος έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν τον «δικέφαλο» του Βορρά και στο 78′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουαντράντο, όμως το γωνιακό του σουτ εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των «ασπρόμαυρων», ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Ιταλοί απείλησαν εκ νέου με την μπάλα, μετά το σουτ του Ίλισιτς, να περνά μόλις άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει τη Φιορεντίνα ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και στο 83′ το σουτ του Κάτσε πέρασε μόλις άουτ.

Στο 85′ από γέμισμα του Ρατς η μπάλα κόντραρε στα… ιταλικά πόδια, ενώ ανεκμετάλλευτη πέρασε και η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς, με την κεφαλιά του Γκολάσα, που δεν βρήκε στόχο.

ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1

Γκολ: 39′ Bάργκας (Φιορεντίνα)

Κίτρινες: Κίτσιου (ΠΑΟΚ), Βάργκας (Φιορεντίνα)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11′ Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (81′ Παπαδόπουλος), Περέιρα (54′ Γκολάσα) και Αθανασιάδης.

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελι, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (67′ Λατζάρι), Ίλισιτς (78′ Μαρίν) και Μπερναντέσκι (57′ Κουαντράντο)

Η βαθμολογία στον 11ο όμιλο: 

1. Φιορεντίνα 9 
2. Γκινγκάμπ 4 
3. ΠΑΟΚ 3 
4. Ντιναμό Μινσκ 0 

H επόμενη αγωνιστική (6/11): 

Γκινγκάμπ-Ντιναμό Μινσκ (22.05) 
Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ (22.05) 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης