Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00 η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με βασικά θέματα την οικονομική ενημέρωση των μετόχων, την έγκριση αμοιβών στον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ και την ανάλυση της οικονομικής πορείας της ομάδας στη συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ως το καλοκαίρι.

Στην γενική συνέλευση ακούστηκαν επικριτικά σχόλια για την οικονομική διαχείριση της περιόδου του Θοδωρή Ζαγοράκη και αναζητήθηκαν ευθύνες από τον πρώην πλέον πρόεδρο της ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως έγινε γνωστό ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας των «ασπρόμαυρων» έχει άνοιγμα υποχρεώσεων ύψους 320 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ και ο τότε αντιπρόεδρος του «δικέφαλου» του Βορρά, Ηλίας Βιολίδης, ύψους 318 χιλιάδες ευρώ.

20,5 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΠΑΕ

Από εκεί και πέρα, στη συνέλευση ενεκρίθη η πρόταση της διοίκησης για αμοιβή του προέδρου της ΠΑΕ ύψους 7.000 ευρώ το μήνα και 3.500 ευρώ για τον τεχνικό διευθυντή, ενώ στη διάρκεια της συνέλευσης αποκαλύφθηκε ότι οι οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι συνολικά 20,5 εκατομμύρια ευρώ και ως το καλοκαίρι θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητηθούν και να βρεθούν 5 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να είναι βιώσιμος και λειτουργικός.

«Τα χρέη αυτή τη στιγμή είναι 20.5 εκ. ευρώ. Συν τα παγωμένα στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα διοικητικά δικαστήρια. Από αυτά τα 5 εκατομμύρια είναι ληξιπρόθεσμα και πρέπει να διακανονιστούν μέχρι 30/6» τόνισε αρχικά ο Ζήσης Βρύζας, παρουσία περισσότερων από 100 μετόχων του συλλόγου και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να μεταθέτουμε συνέχεια τις υποχρεώσεις μας για το μέλλον ούτε να πουλάμε παίκτες για να ξεχρεώνουμε. Πιστεύω ότι με την στήριξη του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο μεγάλος αξιόπιστος επενδυτής που θα τον παρουσιάσω. Μοναδικός επενδυτής παραμένετε εσείς ο κόσμος».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέφερε: «Αυτό που είχα πει στον Θόδωρο είναι ότι ήταν τεράστιο λάθος που δεν υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΑΕ οικονομικός διευθυντής. Γι’ αυτό έχουμε αρχίσει τις διαδικασίες για να προσληφθεί άμεσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν προτάσεις από τους μετόχους και από τα μέλη της διοίκησης για την κάλυψη του ανοίγματος και θα μελετηθούν στο εγγύς μέλλον ενώ ο Ζήσης Βρύζας απεύθυνε έκκληση στον κόσμο της ομάδας για την στήριξη της.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης