Τις πρώτες του δηλώσεις σαν προπονητής της Λάρισας έκανε ο Γιάννης Παπακώστας. Ο πρώην τεχνικός της Καβάλας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στους λόγους που ήρθε σε συμφωνία με τους «βυσσινί», ενώ μίλησε και για τους στόχους της Λάρισας, στις επτά αγωνιστικές που απομένουν για την… αυλαία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

«Φυσικά και είναι τιμή για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι στον πάγκο της ΑΕΛ, μιας ομάδας με ένδοξο παρελθόν, με παρόν και – όπως φαίνεται – με λαμπρό μέλλον. Οι λόγοι που με οδήγησαν να πω «ναι» στην τιμητική πρόταση που έκανε ο κος Πηλαδάκης είναι τρεις. Ο πρώτος έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό. Πιστεύω ότι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών και οι δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα, δεν είναι για να αντιμετωπίζει πρόβλημα παραμονής. Ο δεύτερος λόγος είναι το μέγεθος της ομάδας και ο κόσμος. Είναι σημαντικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο και να υπάρχει τόσος κόσμος που στηρίζει την ομάδα. Ο τρίτος – και εξίσου σημαντικός – λόγος είναι η προσέγγιση του κου Πηλαδάκη», δήλωσε αρχικά ο Παπακώστας και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την ομάδα, με όραμα να τη δει πολύ ψηλά και με σωστό προγραμματισμό. Αυτό για μένα ήταν πολύ μεγάλο δέλεαρ ώστε να πω το «ναι» καταρχήν για τις επτά αγωνιστικές που απομένουν και κατόπιν να καθίσουμε ξανά στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε για το πρόβλημα – γιατί σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, γιατί σίγουρα η ομάδα κινδυνεύει – αλλά για τις λύσεις, ώστε η ΑΕΛ να βγει από αδιέξοδο, να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται ώστε να μιλάμε για μια άνετη παραμονή. Άρα, πρέπει όλος ο κόσμος να βρίσκεται κοντά – όπως έχει ήδη αποδείξει ότι κάνει – γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα μοιάζει με ένα παιδί που κινδυνεύει να μείνει στην ίδια τάξη. Είναι δυνατόν οι γονείς του να μην σταθούν στο πλευρό του; Όχι. Πρέπει να το ενθαρρύνουν για να σώσει τη χρονιά. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται από όλους μας τεράστια προσπάθεια. Το μόνο που μπορώ προσωπικά να εγγυηθώ, είναι ότι η ομάδα που θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο – αρχής γενομένης από το ματς με τον Άρη – θα είναι μια ομάδα με τεράστια αγωνιστικότητα και μαχητικότητα, που θα κερδίσει τον σεβασμό και τις εντυπώσεις.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να μιλήσω για τον προκάτοχό μου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ πολύ. Από εμένα δεν πρόκειται να εκμαιεύσετε τίποτα αρνητικό γιατί ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο ένας προπονητής θυσιάζει πολλά – και την προσωπική του ζωή – για το καλό της ομάδας στην οποία εργάζεται, αλλά και το καλό το δικό του. Πέρσι ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά, φέτος όχι τόσο. Ο χρόνος και η διάρκεια θα δείξουν τι λάθη έγιναν. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν μας ενδιαφέρουν τα λάθη – αν έχουν γίνει – αλλά οι λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης