Παπανικολάου: «Τασσόμαστε κατά της κλειστής λίγκας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 13:19
Παπανικολάου: «Τασσόμαστε κατά της κλειστής λίγκας»

Mε αφορμή τον «σεισμό» που έχει προκληθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την πρόθεση δώδεκα συλλόγων για τη δημιουργίας της European Super League, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, τάχθηκε κατά κάθε κλειστής λίγκας εν γένει στον αθλητισμό, αλλά και συγκεκριμένα στο μπάσκετ. 

«Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές δηλώνουμε ότι η FIBA αποτελεί τον "ακρογωνιαίο λίθο" του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ και είναι, αναντίρρητα, ο ενιαίος φορέας ανάπτυξης του αθλήματος. Η σχέση και η συνεργασία ήταν, είναι και θα παραμείνει στενή, ενώ ο δεσμοί είναι άρρηκτοι» τονίζει στη δήλωσή του ο Άγγελος Παπανικολάου και αποκαλύπτει πως αν εκλεγεί έχει στόχο να διεκδικήσει ως πρόεδρος της ΕΟΚ τη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2025. «Πρωταρχικός στόχος για την επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ είναι οι από κοινού διοργανώσεις, με "αιχμή του δόρατος" το Ευρωμπάσκετ 2025» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγγελος Παπανικολάου.

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου:     

«Με ιδιαίτερο προβληματισμό και βαθιά λύπη διαπιστώνουμε την προσπάθεια συρρίκνωσης και άλωσης του Αθλητισμού και εντέλει, διάλυσης του συνεκτικού αθλητικού ιστού σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν ως πρωταρχικό στόχο το μεγαλύτερο μερίδιο στην "πίτα" των κερδών. Κίνηση, που θα απαξιώσει τα εθνικά πρωταθλήματα και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των εθνικών ομάδων. 
 
»Τασσόμαστε κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα κατά της κλειστής λίγκας, που επιχειρείται να επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια και στον χώρο του Μπάσκετ από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα οποία δυστυχώς συμμετέχουν και δρουν ενεργά παράγοντες που φέρεται να κόπτονται εσχάτως για το Ελληνικό Ερασιτεχνικό Μπάσκετ! 

»Με θλίψη διαπιστώνω ότι στηρίζουν αποδεδειγμένα, υπογράφοντας προσφάτως συμβόλαια συνεργασίας, με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν και να διαλύσουν τόσο τις εθνικές ομάδες όσο και τα εθνικά πρωταθλήματα. 
 
»Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές δηλώνουμε ότι η FIBA αποτελεί τον "ακρογωνιαίο λίθο" του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ και είναι, αναντίρρητα, ο ενιαίος φορέας ανάπτυξης του αθλήματος. Η σχέση και η συνεργασία ήταν, είναι και θα παραμείνει στενή, ενώ ο δεσμοί είναι άρρηκτοι. Πρωταρχικός στόχος για την επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ είναι οι από κοινού διοργανώσεις, με "αιχμή του δόρατος" το Ευρωμπάσκετ 2025».    

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, 13:32