Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι οι παίκτριες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, οι οποίες σε διάστημα έξι μηνών πέρασαν για δεύτερη φορά την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου (σ.σ.: η πρώτη επίσκεψη τους έγινε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο της Σανγκάη).

Παρά τα επεισόδια που ήταν σε εξέλιξη λίγα μέτρα πιο κάτω, στην πλατεία Συντάγματος, οι 12 από τις 13 «ασημένιες» πρωταθλήτριες Ευρώπης (σ.σ.: έλειπε, λόγω ίωσης η Αντιγόνη Ρουμπέση), μαζί με το τεχνικό επιτελείο και τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, έγιναν δεκτές από τον κ. Παπούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχετε δίκιο, μακάρι να ήμουν εγώ η Πολιτεία» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τις παίκτριες, τις οποίες συνεχάρη για τη νέα επιτυχία τους, αλλά πέρα από τις ευχές και την αγάπη του, με την παραπάνω δήλωσή του, έδειξε ότι δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια.

«Προσφέρετε μία δροσερή αύρα, τη διακεκαυμένη περίοδο που περνάμε. Είναι σημαντικό πως προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Έχουμε χάσει τη δύναμή μας, αλλά εσείς με τις επιτυχίες σας, μας κάνετε εθνικά υπερήφανους» συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

«Γνωρίζω ότι διατηρείτε παράπονα και τα παράπονά σας είναι δίκαια. Μακάρι να ήμουν εγώ στην Κυβέρνηση και να έδινα λύσεις σε κάποια θέματα. Έχετε πέσει θύματα μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική κοινωνία. Αποτελείται την “χρυσή” εξαίρεση, αφού δίνοντας το εκατό τις εκατό της ψυχής σας και με πενιχρά μέσα, καταφέρνετε να παραμένετε στην κορυφή του κόσμου» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση των πολιστριών με τον κ. Παπούλια το «παρών» έδωσε και ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος ρωτήθηκε για το πριμ, που αφορά ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ και το οποίο είναι γύρω στα 17.000 ευρώ για κάθε κοπέλα.

Ο ίδιος είπε: «Εγώ έχω υπογράψει για τα πριμ, αλλά θα πρέπει να κάνουν το ίδιο οι Νικητιάδης (υφυπουργός Πολιτισμού κα Τουρισμού, υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού) και Σαχινίδης (αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών)».

Μορφέσης: «Χρειαζόμαστε λύσεις για να προχωρήσουμε»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: « Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψή μας στο Προεδρικό Μέγαρο για μία ακόμα χρονιά. Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνει πως πρέπει να βρεθούν οι λύσεις. Χρειαζόμαστε τις λύσεις γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Επειδή ακούστηκαν πολλά για τη δυσαρέσκεια των κοριτσιών τις τελευταίες ημέρες σχετικά με όσα διαδραματίζονται, υπάρχει πικρία στα κορίτσια, αλλά σεβόμαστε τους θεσμούς».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης