Έχεις έσοδα 100 ευρώ από την εργασία σου και το κράτος σε φορολογεί για 100 ευρώ. Είναι σωστό; Απολύτως. Τόσα βγάζεις σαν εργαζόμενος, γι’ αυτό το ποσό συνεισφέρεις στο δημόσιο ταμείο. Μάλιστα.

Πάμε παρακάτω. Ο κύριος έχει μισθό 1.000 ευρώ, όμως το κράτος τον φορολογεί σα να έχει έσοδα 10.000 ευρώ, σε σύγκριση με τον κύριο των 100 ευρώ. Σωστό; Απολύτως λάθος. Ολότελα άδικο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο φασισμός. Ο χουντικός, ο δικτατορικός φασισμός. Σκέτος φασισμός είναι ιδεολογία. Είναι η πεποίθησή μου ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαι φασίστας διότι κρίνω αυτόν ανώτερο από τον ξένο. Τον χριστιανό από τον μουσουλμάνο. Τον υψηλό από τον κοντό. Τον γάβρο από τον βάζελο. Την όποια διάκριση.

Δικτατορικός είναι ο φασισμός όταν εφαρμόζεται στην πράξη. Όταν π.χ. φορολογείς αναλογικά περισσότερο τον υψηλόμισθο, τον προκομένο, σα να είναι παράνομο να είναι κάποιος εργασιομανής, περισσότερο αποδοτικός.

Γιατί αυτή η διάκριση; Γιατί τιμωρείς τον ικανό και από τους φόρους που του παίρνεις, σαν κράτος ολοκληρωτικού καθεστώτος κι όχι δημοκρατικού, οφελείται κάποιος που είτε είναι τεμπελόσκυλο, είτε λόγω προσωπικής φιλοσοφίας αρκείται στα λίγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χριστούγεννα. Γεννήθηκε σε φάτνη, δηλαδή σ’ ένα στάβλο, όχι σε παλάτι, σε σπίτι πλουσίου. Δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικη ιστορία στην παγκόσμια λογοτεχνία όπου ο μπατήρης δεν έχει ανθρωπιά, συναισθήματα, ευαισθησίες, όλα αυτά που λείπουν από τον πακετάτο.

Στους αιώνες τσουλάει το ίδιο παραμύθι. Το τεράστιο ψέμα ότι αυτός που έχει λεφτά είναι απατεώνας, κονομάει σε βάρος των πολλών, και γι’ αυτό το κράτος πρέπει να τα παίρνει νταηλίκι από τους έχοντες.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ επειδή υπηρετούν τους αδύναμους, όχι τους δυνατούς, καλομαθαίνουν τα λυγούρια της κοινωνίας, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης