Ολυμπιακός: «Παρανοϊκή και ύποπτη στάση τους»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, 18:07
Ολυμπιακός: «Παρανοϊκή και ύποπτη στάση τους»
Λάβρος εναντίον της πολιτείας, του Παύλου Γερουλάνου και του Σοφοκλή Πιλάβιου εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM, με αφορμή τη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, έκανε λόγο για «επικίνδυνες αποφάσεις» και ζήτησε από τον Πιλάβιο να... πάρει σκύλο, αν φοβάται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά:


Για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου και τον κίνδυνο ευρωπαϊκού αποκλεισμού λόγω παράβασης του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου: «Με το άρθρο 19 θα μπούμε σε μια διαδικασία κινδύνου για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Είναι απαράδεκτη η στάση από τον κύριο Γερουλάνο για να περάσει μία διάταξη που ναρκοθετεί ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βάζει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που ισχύει παγκοσμίως και δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε ο κύριος Γερουλάνος ούτε ο κύριος Μπιτσαξής.

Ο κ. Γερουλάνος δείχνει μια τρομακτική εμμονή, στα όρια της σχιζοφρένειας, που θα υπογράψει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και της Εθνικής από το Euro 2012, ειδικά σε μια εποχή που όλοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν τη χώρα στο πυρ το εξώτερο. Πάμε να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο. Ποιος; Ο ίδιος ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το ποδόσφαιρο. Είναι παρανοϊκό και ύποπτο να βάζουν νάρκη οι υποτιθέμενοι προστάτες του αθλητισμού.

Ο κ. Γερουλάνος μιλάει με ξύλινο λόγο, ένας άνθρωπος που σε έναν μήνα δεν θα υπάρχει στο υπουργείο, πιθανώς ούτε στη Βουλή ή στα γραφεία του κόμματός του. Είναι ένα πρόχειρο νομοσχέδιο. Θεωρούμε πως είναι πολύ σοβαρό το θέμα για να περνά γρήγορα-γρήγορα και βιαίως, προφανώς για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα».

Για τη στάση της Πολιτείας: «Βλέπουμε 50 ανθρώπους στην επιτροπή, από τους οποίους οι 45 δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Άνθρωποι άσχετοι με το ποδόσφαιρο πάνε να βάλουν νάρκη στο άθλημα. Βλέπουμε και κάποιους που ξέρουν ότι οδεύουμε σε σύγκρουση με τοίχο και προσπαθούν να δώσουν στον κ. Γερουλάνο να καταλάβει τις καταστροφικές συνέπειες, αλλά εκείνος δεν καταλαβαίνει».

Για τη στάση της ΕΠΟ:
«Δεν μπορεί να λέει ο υπουργός πως η ΕΠΟ είναι άντρο ασυδοσίας και να μην αντιδρά η ομοσπονδία. Δεν πρέπει να ερωτηθεί; Αλλά από ποιον να ερωτηθεί; Μας κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει αντίδραση από την ΕΠΟ. Αν ο κ. Πιλάβιος φοβάται, ας πάρει σκύλο ή ας παραιτηθεί».

Για το πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός:
«Ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως και νομικά δυνατό για να αντιμετωπίσει αυτόν τον πολύ μεγάλο κίνδυνο. Διαμαρτυρόμαστε όπου μπορούμε και σε όλους τους τόνους. Δεν θα αφήσουμε τα συμφέροντά μας και το ευρωπαϊκό μας όραμα να τα ορίζει ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής ή οποιοσδήποτε άλλος που σε ένα μήνα δεν θα είναι στη θέση του. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία συνεννόηση ή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί».

Για τη νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν:
«Πλέον έχουμε περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Να μη συμπεριφερόμαστε όλοι σαν να είμαστε στο Σάλτσμπουργκ ή στο Χάρκοβο. Το καλό είναι ότι η ομάδα είναι συγκεντρωμένοι, γι' αυτό κι έχουμε τα αποτελέσματα αυτά».

Για το κλίμα στην ομάδα και την ανησυχία που υπήρχε για τον Μέλμπεργκ:
«Είχαμε συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση του Μέλμπεργκ και ξέραμε πως ήταν καλά. Όταν εμφανίστηκε στο αεροπλάνο έπεσε το σχετικό χειροκρότημα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό στην πτήση, όχι πανηγυρικό, αλλά υπήρχε ικανοποίηση μετά από μία νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα με πανάκριβους ποδοσφαιριστές».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, 18:16