Το δρόμο της μεταγραφής στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που μένουν “ελεύθεροι” από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν για διάφορους λόγους στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “άνοιξε” σήμερα η ΕΠΟ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρέτεινε τη μεταγραφική περίοδο για τις περιπτώσεις τους μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και συνεπώς από τη στιγμή που έχει ήδη επικυρωθεί η βαθμολογία, έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν στην ομάδα της αρεσκείας τους.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά τη σημερινή συνεδρίασή της γνωστοποίησε τις ειδικές ρυθμίσεις που αποφάσισε και αφορούν επίσης τις ομάδες που υποβιβάστηκαν ή προβιβάστηκαν για διαφόρους λόγους. Οι σύλλογοι που υποβιβάστηκαν ύστερα από αποφάσεις δικαστικών Αρχών έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και να αποκτήσουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μέχρι τις 14 του ίδιου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ:

«Ρυθμίσεις για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν ή προβιβάστηκαν για διάφορους λόγους και τους ποδοσφαιριστές τους»

«Τα μέλη της ΕΓ/ΕΠΟ αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις του προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και αποφάσισαν (πρακτικό Ν. 31) ομόφωνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α-Επαγγελματικές Ομάδες που υποβιβάστηκαν για διάφορους λόγους σε ερασιτεχνική κατηγορία:

Α.1-Για τις ομάδες αυτές δίδεται προθεσμία έως τις 10/10/2011 να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Επίσης, δίδεται προθεσμία έως τις 14/10/2011 να αποκτήσουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ελεύθερους ή με μετεγγραφή, που δεν έχουν αγωνιστεί στην εφετινή περίοδο.

Α.2-Για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (Παράρτημα Α) και ειδικώς το άρθρο 18 παρ. 1 «Τα συμβόλαια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία λύνονται αυτοδίκαια και οι ποδοσφαιριστές καθίστανται ελεύθεροι, μόλις επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος. Η αυτοδίκαια λύση των συμβολαίων δεν αναιρεί τυχόν υπάρχουσες αξιώσεις των ποδοσφαιριστών». Σε συνέχεια και σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 2 «Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία μεταφέρονται και αποτελούν μέρος της δύναμης του ερασιτεχνικού σωματείου» Με βάση τον κανονισμό λοιπόν:

Α.2.1-Στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων δίδεται προθεσμία έως τις 14 Οκτωβρίου 2011 για να εγγραφούν σε επαγγελματική ή ερασιτεχνική ομάδα.

Α.2.2-Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων θα ακολουθήσουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός.

Β-Επαγγελματικές Ομάδες που προβιβάζονται σε Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία:

Β.1-Ομάδες που προβιβάζονται σε ανώτερη κατηγορία, για τη συμπλήρωση θέσεων στην Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία, έχουν δικαίωμα να αποκτούν ποδοσφαιριστές ελεύθερους ή με μετεγγραφή, Έλληνες αλλά και κοινοτικούς και αλλοδαπούς, των οποίων το Διεθνές Πιστοποιητικό Μετεγγραφής (ΔΠΜ) βρίσκεται ήδη στην ΕΠΟ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης