Παρούσα η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 12:51
Παρούσα η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου
Οι επαφές του προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΟΑΜ-ΑμεΑ), Γιώργου Φουντουλάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέφερε άμεσα καρπούς. Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, Χρήστο Αηδόνη, και τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Παταβούκα, ο κ. Φουντουλάκης έλαβε διαβεβαιώσεις για άμεση χρηματοδότηση της ομοσπονδίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απουσίας της χώρας μας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από το Υφυπουργείο Υγείας προς την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, εγκρίθηκε η δεύτερη δόση της επιχορήγησης προς την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ύψους 250.000 ευρώ, ενώ διευκρινίστηκε πως το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για τα σωματεία της αθλητικής ομοσπονδίας, εντός του 2011, θα κυμανθεί περίπου στις 900.000 ευρώ.

Ακόμη, μετά από αίτημα του κ. Φουντουλάκη, το Υφυπουργείο Υγείας θα στείλει λίστα των αθλητών που συγκροτούν την προεθνική προολυμπιακή ομάδα στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες υπηρεσιακές διευκολύνσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει Λονδίνου. Παράλληλα, το Υφυπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει ένα ποσό από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα προταθούν από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και τα σωματεία της, ενώ όσον αφορά στην επιχορήγηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για το 2011, υπήρξε η δέσμευση πως θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδειξε να κατανοεί τα προβλήματά μας. Τόσο ο κ. Αηδόνης με τον οποίο συναντήθηκα κατʼ ιδίαν, όσο και ο κ. Λοβέρδος με τον οποίο συνομίλησα τηλεφωνικά, έλαβαν γνώση του συνόλου των προβλημάτων μας και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τη χώρα εν όψει Λονδίνου 2012. Μάλιστα, οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας έχουν επίσημο χαρακτήρα, αφού τις λάβαμε και εγγράφως, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα βγούμε σύντομα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Η υλοποίηση των αγωνιστικών μας πλάνων, εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα αρνητική εξέλιξη από πλευράς Πολιτείας, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου» είπε ο κ. Φουντουλάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 13:09