Πεδουλάκης «Ήμασταν σίγουροι για τον Μπανκς»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 15:19
Πεδουλάκης «Ήμασταν σίγουροι για τον Μπανκς»
Για τη νίκη κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, την καλή εμφάνιση του Μάρκους Μπανκς, αλλά την μεταγραφή του Τζέισον Καπόνο, μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaSport FM.

Για τη φετινή σεζόν: «Παρά τα πρωτόγνωρα δεδομένα, κάτι που συμβαίνει σε όλη την κοινωνία, πρέπει να προσαρμοστούμε. Είμαστε ανταγωνιστικοί σε καλές και κακές βραδιές στο δυσκολότερο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Έχει ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος για αυτήν την ομάδα. Άλλες ομάδες που βρέθηκαν στην ίδια θέση με εμάς εξαφανίστηκαν από τον χάρτη και άλλες απλά χαλάνε χρήματα. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει η παρένθεση αυτή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Για την αστάθεια που δείχνει η ομάδα: «Έχουμε διαστήματα που παίζουμε καλό μπάσκετ και άλλα που δεν είμαστε τόσο καλοί. Μας έλλειψε το ριμπάουντ με την Ολίμπια με αποτέλεσμα να έχουν δεύτερες επιθέσεις.

Πήγαμε σχεδόν χωρίς πέντε παίκτες και με πολλά καινούρια παιδιά με την Καντού που νικήσαμε, ενώ οι Τούρκοι για παράδειγμα με μεγάλα συμβόλαια και ρόστερ έχασαν με μεγάλη διαφορά».

Για τις ήττες στην αρχή της περιόδου: «Τα παιδιά έχουν μεγάλη πίεση από το ένδοξο παρελθόν. Με τον Ίκαρο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Τα νέα παιδιά δεν είχαν καταλάβει πως στην Ελλάδα παίζει μεγάλο ρόλο η τακτική και το μυαλό.

Με τη Χίμκι είχαμε σε κακή μέρα βασικά μας στελέχη και χάσαμε τον Σοφοκλή με φάουλ κι έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό. Παίξαμε καλά για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν είχαμε ωραίο τέλος, όπως στις ταινίες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια είτε έχασε είτε νίκησε και αυτό είναι σημαντικό. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα να δούμε τι θα γίνει με τα λάθη μας».

Για την προσθήκη του Μπανκς: «Ήμασταν σίγουροι για την αγωνιστική αξία του παίκτη, αλλά είχε να παίξει 6 μήνες. Θέλαμε να δούμε σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι. Δεν ήταν υπό δοκιμή. Για την αξία του δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Μιλάμε για έναν παίκτη που έπαιξε 9 χρόνια στο ΝΒΑ. Έπρεπε να είναι διασφαλισμένος ο σύλλογος σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Ξέραμε τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του και ότι θα μας βοηθούσε με τη δημιουργία, την εξυπνάδα, την εκτέλεση. Βέβαια θέλει και αυτός χρόνο για να συνηθίσει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Στην Ευρωλίγκα όλα τα ματς είναι ζωής και θανάτου και θα πρέπει να το συνηθίσει αυτό γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το ΝΒΑ».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κίτσεν, αλλά και την άφιξη του Καπόνο: «Ο Κίτσεν είναι παιδί της ομάδας. Για τον Καπόνο θα μιλήσουμε όταν θα έχουμε να πούμε κάτι επίσημο».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 15:24