Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός αύριο το βράδυ (22:00) απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, και όπως επισήμανε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, η ομάδα του με τον κόσμο στον πλευρό της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκινάει η επόμενη φάση, το top 16 της Ευρωλίηκας και παίζουμε με μια ομάδα που στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης είχε μια εξαιρετική παρουσία» τόνισε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε: «Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που στην επίθεση βρίσκει ρυθμό μέσα από την ταχύτητα και τις συνεργασίες, ανάλογα με τα πρόσωπα που υπάρχουν στην πεντάδα της και ειδικά μέσα από τα τρίποντα. Πιέζει πολύ στην πρώτη γραμμή πάσας, βγάζει πάρα πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα της γνωστής λιθουανικής σχολής. Βέβαια, έχουν και αδυναμίες». Εν συνεχεία μίλησε:

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός: «Αύριο (σ.σ. Παρασκευή) θα γνωρίζουμε για τον Διαμαντίδη. Ο Σοφοκλής μάλλον δεν θα είναι μαζί μας. Αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε με το δεξί σε αυτή τη φάση. Εχουμε τον Γκιστ και τον Καπόνο που θέλουμε να τον βάλουμε στην ομάδα. Εχουμε όμως και τον κόσμο μας που αν είναι κοντά στην ομάδα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Για τον νέο τρόπο διοργάνωσης του Top 16: «Είναι μια καινούρια αρχή. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν ανάσες. Στα θετικά ότι έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις τα λάθη και αυτό είναι πιο καλό γιατί βγαίνει εκτός ο παράγοντας τύχη. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Εμείς και στην πρώτη φάση ήμασταν σε πάρα πολύ σκληρό όμιλο. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση, να διαχειριστούμε την κούραση και πιστεύω ότι θα αναδειχθούν πολλά νέα πράγματα από αυτήν την κατάσταση. Θα υπάρχει πνευματική και σωματική κούραση. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχει διακοπή που είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, αφού μπορούσαν να ξεκουραστούν, να γεμίσουν μπαταρίες. Να έκαναν το… σέρβις τους. Αυτό όμως είναι και με αυτό πρέπει να ζήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη μέχρι τώρα παρουσία του Καπόνο και του Μπανκς: «Ο Καπόνο θέλει το χρόνο του. Κάνει μεγάλη προαπάθεια για να μπει στην ομάδα. Εχει τεράστια πνευματική ικανότητα, είναι πανέξυπνος. Γι’ αυτό έπαιζε στο ΝΒΑ. Αν δεν έχεις γρήγορα πόδια, έχεις γρήγορο μυαλό. Για τον Μάρκους (σ.σ. Μπανκς) περιμέναμε ότι θα κάνει την κοιλιά αυτή. Είναι λογικό». Οσο για το νέο μέλος της «οικογένειας» του Παναθηναϊκού, τον Τζέιμς Γκιστ, ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε: «Ο Γκιστ θα μας βοηθήσει πολύ. Εχει τεράστια ενέργεια. Θα κοιτάξουμε και εμείς από τη μεριά μας να τον βοηθήσουμε να ενσωματωθεί πιο γρήγορα».

Για τα δεδομένα που κρατάει από την κανονική διάρκεια της Euroleague:
 «Με ελάχιστες εξαιρέσεις κανείς δεν είχε εμπειρία. Μέσα από την κανονική διάρκεια πολλοί απέκτησαν εικόνες και αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Την εμπειρία την αποκτάς, δεν στη χαρίζει κανένας. Θέλω να παλεύουμε κάθε λεπτό, όλα τα παιχνίδια. Υπάρχει διάθεση και ικανότητα για να πετύχουμε το στόχο μας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης