Πέμπτη τερμάτισε στη φετινή Super League η ΑΕΚ, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε τη Δόξα Δράμας.

Η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους «μαυραετούς» στο Καυτανζόγλειο, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, κι έτσι θα μπει στα πλέι-οφ τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι Δραμινοί, οι οποίοι είχαν αποχαιρετήσει προ πολλού την κατηγορία, άνοιξαν το σκορ με γκολ του Κυβελίδη στο 57’, ενώ στο 70΄ ισοφάρισε για τον «δικέφαλο» ο Λεονάρντο.

Ο αγώνας

Το σημερινό παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την ΑΕΚ να δείχνει επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες της και να αρκείται σε μία φλύαρη υπεροχή και τους γηπεδούχους να έχουν παθητικό ρόλο.

Δύο καλές προσπάθειες του Λεονάρντο κι ένα σουτ του Βάργκας βρήκαν σε ετοιμότητα τον Σέρεμετ, ενώ οι «μαυραετοί» στο 15΄ -στη μοναδική αξιόλογη φάση τους στο πρώτο μέρος-  βρέθηκαν μία ανάσα από το 1-0, ωστόσο ο Κυβελίδης αστόχησε από καλή θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δόξα ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και, αφού έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Ουέλινγκτον, άνοιξε το σκορ στο 57΄ με τον Κυβελίδη, που εκμεταλλεύθηκε τη λάθος μεταβίβαση του Μανωλά, πήρε την κόντρα από τον Βάργκας και νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.

Ο Νίκος Κωστένογλου, στην προσπάθεια να αντιδράσει, πέρασε στο παιχνίδι για το τελευταίο ημίωρο τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση περίπου έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (15/10).

Όπερ εγένετο, με την «Ένωση» να γίνεται πιο δραστήρια και να χάνει καλή ευκαιρία στο 67΄ με φάουλ του Χοσέ Κάρλος που πέρασε λίγο άουτ.

Εν τέλει, η ισοφάριση για την ΑΕΚ ήρθε στο 70΄ με τον Λεονάρντο.

Ο Βραζιλιάνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από μακρινή μπαλιά του Εγγλέζου και πλάσαρε ψύχραιμα στον Σέρεμετ.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η ΑΕΚ πίεσε, έχασε ευκαιρίες με τον Χοσέ Κάρλος και τον Φούντα, ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γελαδάρη στο 82΄, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε και οι χαμένοι βαθμοί δυσκολεύουν την προσπάθεια του «δικέφαλου» στα πλέι-οφ.

Κίτρινες: Αμπουμπακάρι

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης (71΄ Γελαδάρης), Βέρτζος, Τσιμπλίδης (46΄ Ρούτσης), Λίμα, Κατσικογιάννης (64΄ Ψυχογιός), Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης, Κουμπρόγλου

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Γκερέιρο (61΄ Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Αργυρίου (79΄ Λαγός), Βάργκας (63΄ Γεωργέας), Λυμπερόπουλος, Μπουγαϊδης, Εγγλέζου, Φούντας

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης