Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη των παικτών του Άρη και συνέτριψε με 5-1 τους «κίτρινους» στο Αγρίνιο, για την 29η αγωνιστιή της Super League.

Με αυτό το «τρίποντο» οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 28 βαθμούς και μαθηματικά κρατήθηκαν ζωντανοί για την παραμονή στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τέρματα της ομάδας του Νταλακούρα, ο οποίος έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο στον πάγκο του Παναιτωλικού πέτυχαν οι Πασάς (11’), Καμαρά (45+), Χαριστέας (49′, 55′) Φερνάντες (77’), ενώ το γκολ της… τιμής για τους Θεσσαλονικείς σημείωσε ο  Γιαννιώτας  (76′).

O αγώνας

H ομάδα του Αγρινίου, ούσα με την πλάτη στον τοίχο, ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες διατηρούσε για παραμονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι κυνήγησε το γρήγορο γκολ και το πέτυχε στο 12ο λεπτό, όταν σε σέντρα του Γκόλια ο Πασάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι Αγρινιώτες διατήρησαν μια πρωτοβουλία κινήσεων, απέναντι στους παίκτες του Άρη, που αδυνατούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο. Και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (45΄), ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Καμαρά, που πήρε την μπάλα από λάθος των αμυντικών και με συρτό σουτ έκανε το 2-0.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (47΄) ήρθε και τρίτο γκολ, με σκόρερ τον Χαριστέα που εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Βελλίδη, ενώ έξι λεπτά αργότερα (53′), πάλι ο Χαριστέας ελίχθηκε από αριστερά και γύρισε την μπάλα, για να βρει αυτή πάνω στο Σανκαρέ και να καταλήξει στα δίχτυα. Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή, ο Άρης κατάφερε να μειώσει στο 74′ με τον Γιαννιώτα, όμως δύο λεπτά αργότερα (76΄), ο Φερνάντες εκμεταλλεύθηκε λάθος του Σανκαρέ κι έκανε το 5-1.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, στο 81′ και σε ένταση που είχε αρχίσει να δημιουργείται στην εξέδρα, υπήρξε χρήση χημικών, που οδήγησε τον διαιτητή Βοσκάκη στην απόφαση να διακόψει προσωρινά το ματς μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Μετά από περίπου ένα τέταρτο ξεκίνησε πάλι, αλλά τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι ουσιαστικό, πέρα από τις αποβολές του Φατί στο 85′ και του Γκόλια στις καθυστερήσεις, που έκανε τις δύο ομάδες να ολοκληρώσουν με δέκα παίκτες.

Πλέον ο Παναιτωλικός θέλει νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ κι έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων σε άλλα ματς, που μετατρέπουν σε… θαύμα την υπόθεση της παραμονής του στη Super League.

Κίτρινες: Κούσας, Παλαιολόγος – Φατί, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Γιαννιώτας

Παναιτωλικός (Νταλακούρας): Τσενάμο, Κούσας, Ντολεζάι, Εντζενγκουέλε, Γκόλιας, Μπουμάλ, Πασάς, Παλαιολόγος, Φερνάντες, Καμαρά, Χαριστέας.

Άρης (Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσας, Παπαζαχαρίας, Φατί, Γιαννιώτας, Ακόστα, Καπετάνος, Σολτάνι.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης