Νικητής με το σκορ στο 3-2 έφυγε από την έδρα της Ξάνθης, τα «Πηγάδια» ο Παναθηναϊκός, σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς 2-0 με δύο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο (21’ πεν. και 23’), όμως στο 39’ έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Βιτόλο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 56’ ο Κουίνσι πέτυχε το 3-0, ενώ η Ξάνθη αντέδρασε και μείωσε σε 3-2 με γκολ των Εντιμάρ στο 66’ και Βλαχοδήμου στο 68’.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εκτός από τους αντιπάλους τους είχαν να ξεπεράσουν και τον δυνατό αέρα, ο οποίος έπαιξε μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι. Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο παίκτης που έκανε τη διαφορά ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους «πράσινους». Στο 21’ ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι και πριν καλά-καλά η Ξάνθη συνειδητοποιήσει ότι χάνει με 1-0, ο Λέτο «τρύπωσε» στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Βιβιανί.

Η μορφή του αγώνα, άλλαξε στο 39’ αφού ο Βιτόλο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη πίεσε τον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να επιστρέψει στον αγώνα, όμως ο Κουίνσι με ατομική ενέργεια στο 56’ μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ «έγραψε» το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Μετά την είσοδο του Βλαχοδήμου στο 58’ η Ξάνθη έγινε πιο επιθετική και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. Στο 66’ ο Εντιμάρ με μείωσε σε 3-1, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βλαχοδήμου, ενώ δύο λεπτά μετά ο Έλληνας επιθετικός με δικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός κράτησε το σκορ και πανηγύρισε για τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 2-3 (ΝΕΤ)

Γκολ: 66′ Εντιμάρ, 68′ Βλαχοδήμος – 21′ πεν., 23′ Λέτο, 56′ Κουίνσι

Κίτρινες κάρτες: Bιβιανί, Σταθάκης, Σουάνης, Εντιμάρ – Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Καπίνο

Κόκκινες κάρτες: 39′ Βιτόλο

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Μπέρτος (60′ Βλαχοδήμος), Ντίκα (46′ Σουάνης), Ντάνι, Βασιλακάκης, Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (67′ Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα (18′ Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (70′ Καντέ), Κουΐνσι, Λέτο, Κλέιτον (42′ Κατσουράνης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Είμαστε διαφορετική ομάδα με διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Είναι πιο αλληλέγγυος ο Παναθηναϊκός με μεγαλύτερο δέσιμο. Αυτός ο μήνας χωρίς ματς ήταν περίπλοκος για εμάς. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση αλλά πρέπει να παίζουμε για να αποδείξουμε στο γήπεδο και να βγάλουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Όταν παίζαμε έντεκα εναντίον έντεκα ήμασταν καλύτεροι και μόνος μας αντίπαλος ήταν ο άνεμος. Σε ένα δεκαπεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο χαλαροί από ότι έπρεπε και μετά την αποβολή διαφοροποιήσαμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Στην επανάληψη σημειώσαμε και τρίτο τέρμα αλλά ο άνεμος που επανήλθε δριμύτερος στη συνέχεια, μας δημιούργησε πρόβλημα. Βεβαίως, δεχτήκαμε δυο πολύ καλά και όμορφα γκολ. Εκεί ένιωσα πως πρέπει να σιγουρέψω το αποτέλεσμα και τη νίκη μας και έκανα τα πάντα για αυτό. Συγχαίρω τους παίκτες μου για τον τρόπο που πολέμησαν και προάσπισαν την ομάδα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να παίζεις με δέκα και οι παίκτες την ώρα του αγώνα το σκέφτονται αυτό. Η νίκη σήμερα, η ισοπαλία με τον Ατρόμητο και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε παρά τις συνθήκες που συναντήσαμε, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα φέτος. Έχουμε όλες τις δυνατότητες. Έχουμε τραυματίες και νομίζω πως χάσαμε και τον Βύντρα. Έχουμε και απουσίες αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την σοβαρή και σκληρή δουλειά με σκοπό πάντα την νίκη. Δεν κατάλαβα πολύ καλά την αποβολή του Βιτόλο. Όπως δεν κατάλαβα και την αποβολή του Βυντρα πέρυσι στο κύπελλο με τον ίδιο διαιτητή νομίζω. Δεν την κατανόησα. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί δεν αποβλήθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας στη φάση του πέναλτι του Λέτο. Ο Καπίνο συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και μάλιστα σε μια ομάδα που παίζει με 10 παίκτες σε δυο ματς. Είναι νέος με πολλές δυνατότητες και με πολύ δρόμο μπροστά του και είναι όλα στο χέρι του. Πρέπει να δουλέψει σκληρά. Αν στρώσεις καλά θα κοιμηθείς καλά. Πάντως, ήταν δύσκολο ματς το σημερινό με φανταστικά γκολ. Ο Πετρόπουλος είναι πολύ καλός επιθετικός. Σήμερα είχα και την επιλογή του Κλέιτον. Αυτό δεν μειώνει τον Αντώνη».

Μαρίνος Ουζουνίδης: «Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και το λέω αυτό γιατί πραγματικά «πετάμε» παιχνίδια που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για μας. Το ίδιο έγινε με την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ κακοί. Και οι 11 παίκτες ήταν για… αλλαγή. Θεωρώ πως δείξαμε πολύ μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο που χωρίς να μας πιέσει καθόλου, βρέθηκε με δύο γκολ μπροστά. Εμείς μετά αρχίσαμε να εμφανιζόμαστε στο παιχνίδι. Μας ήρθε η αποβολή του Βιτόλο πριν λήξει το ημίχρονο. Στο β’ μέρος και μέχρι το χρονικό σημείο που έγινε το 2-3 στο β’ μέρος δεν έχω παράπονο από την ομάδα μου. Θέλαμε ένα γρήγορο γκολ όμως κι αντί το σκορ να γίνει 1-2 έγινε 0-3. Και μετά το 2-3 είχαμε καλές στιγμές να φτάσουμε στην ισοφάριση αλλά χάσαμε. Δεν γίνεται να πετυχαίνουμε 5 γκολ με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, να δεχόμαστε 7 και να μην παίρνουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό γιατί είναι κρίμα να χάνουμε τους βαθμούς με αυτόν τον τρόπο. Συνολικά στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός με 3-4 ευκαιρίες σκόραρε 3 φορές κι εμείς με 10 ευκαιρίες βάλαμε μόνο δύο γκολ. Ήμασταν επιπόλαιοι μετά το 2-3. Γενικά, πίστεψα στην ισοφάριση και νομίζω ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε δυνατότητες σαν ομάδα αλλά δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ. Πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνουμε πιο «σφιχτή» σαν ομάδα. Δυστυχώς και πάλι οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε στην έδρα μας».

Στέφανος Καπίνο: «Ήταν μία πολύ δύσκολη νίκη. Μείναμε από το πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες, ενώ μας δυσκόλεψε στην επανάληψη ο αέρας. Η σημερινή νίκη για εμένα είναι τεράστια. Το κλειδί είναι ότι αυτή η ομάδα δείχνει πως έχει ψυχή, σε κάθε της παιχνίδι. Από την αρχή της χρονιάς βγάζει ομαδικότητα και όλα τα παιδιά κάνουν τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία ότι είμαι 17 ετών, πρέπει να συμπεριφέρομαι σαν έμπειρος παίκτης και να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Σήμερα ήταν ο 12ος παίκτης για εμάς. Ήταν φανταστικοί».

Κουίνσι Οβούσου Αμπεγιέ: «Ήταν άσχημες οι καιρικές συνθήκες και για τις δύο ομάδες αλλά καταφέραμε και πήραμε μια πολύτιμη νίκη. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας νωρίς δύο γκολ. Μετά ήρθε η αποβολή αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα παρά τα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα. Σημασία έχει φυσικά ότι πήραμε την νίκη. Νιώθω πολύ καλά, αν και άργησα να έρθω και να προσαρμοστώ».

Δημήτρης Γόντικας: «Δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήταν αντίξοα και δεν ήταν η πρώτη φορά που τα βλέπουμε. Δεν γίνεται να μιλάμε για κάθαρση με τέτοια φαινόμενα. Συγχαρητήρια στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ για τη νίκη αλλά και στην διοίκηση της Ξάνθης για την φιλοξενία. Το ένα κομμάτι το χειρίζεται η πλευρά του μεγαλομετόχου. Το άλλο τα διοικητικά όργανα του συλλόγου. Όταν θα έχουμε κάτι, θα ενημερωθείτε σχετικά».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης