Με τη νίκη στις… αποσκευές του «απέδρασε» από το «Παγκρήτιο» ο Ολυμπιακός, καθώς επιβλήθηκε με 3-2 του μαχητικού Εργοτέλη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι έκαναν το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα, ήταν ο Κέβιν Μιραλάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βέλγος επιθετικός σημείωσε το πρώτο τέρμα της ομάδας του (4′), ενώ κέρδισε και το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ (41′), κάνοντας το 0-2. Ο Μαρκάνο πέτυχε το τρίτο γκολ των «ερυθρόλευκων» (76′), ενώ τα δύο τέρματα των γηπεδούχων σημείωσε ο Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (55′) και κεφαλιά (85′).

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε προβάδισμα στο σκορ με το… καλησπέρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 4ο λεπτό, έπειτα από μπαλιά του Αμπντούν, ο Τζιμπούρ «ξεχύθηκε» μπροστά, πέρασε και τον Πίρστον και πλάσαρε στο δοκάρι. Ωστόσο, ο επερχόμενος Μιραλάς πήρε το «ριμπάουντ» και έβαλε την ομάδα του Βαλβέρδε σε θέση οδηγού στο σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους και είχαν τα «ηνία» στο ματς, φλέρταραν στο 24′ με το 2-0, ωστόσο ο Πίρστον είπε «όχι» στον Μαρκάνο, αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ισπανού μπακ.

Από τη δική τους μεριά, οι γηπεδούχοι έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα φάουλ που έκαναν στους αντιπάλους τους, παρά για να βγουν στην αντεπίθεση.

Ενδεικτικό αυτού, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι μόλις μια φορά απείλησαν την εστία του Κοστάντσο, όταν στο 16′ η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Χίμπλινγκερ, αλλά αυτός αιφνιδιάστηκε και από πλεονεκτική θέση την έστειλε με άτσαλο τρόπο άουτ.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε συνέχιζαν να έχουν στριμωγμένο στα… σκοινιά τον Εργοτέλη, κι έτσι ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν στην επίτευξη κι ενός δεύτερου τέρματος, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 41’.

Ο Κέβιν Μιραλάς κέρδισε πέναλτι (ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τζούνιορ), το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φουστέρ, κάνοντας το σκορ 2-0 για την ομάδα του Πειραιά.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, το σκηνικό άλλαξε. Ο Εργοτέλης βγήκε πιο επιθετικά και στο 55′ μείωσε το σκορ με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο, που άφησε «άγαλμα» τον Κοστάντσο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να «απαντήσουν» αμέσως και, στο 59′ από γύρισμα του Αμπντούν, ο Τζιμπούρ σούταρε και ο Πίρσον απέκρουσε ενστικτωδώς. Ο Βαλβέρδε πέρασε στο παιχνίδι τον Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός πήρε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 76′ απέκτησε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν, σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, ο Μαρκάνο έκανε το 3-1.

Εντούτοις, ο Εργοτέλης μείωσε και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη. Στο 86′ και από κόρνερ του Φραγκουλάκη, αρχικά ο Γιοβάνοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ρομάνο με κεφαλιά έκανε το 2-3. Τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά για τον Ολυμπιακό, ωστόσο η ομάδα του Βαλβέρδε αμύνθηκε σωστά, καταφέρνοντας έτσι να φύγει με τη νίκη από το Παγκρήτιο.

Κίτρινες: Ρομάνο, Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης – Μιραλάς, Α. Παπαδόπουλο

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Γιαλούσης (81′ Κυριακίδης), Χίμπλινγκερ (46′ Σαρρής), Μπέτο, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (73′ Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Τζιμπούρ, Φουστέρ (73′ Χαβίτο), Ορμπάιθ, Αμπντούν (62′ Ιμπαγάσα), Μιραλάς (88΄Μιραλάς)

Τα γκολ:



Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης