Ποινή φυλάκισης στον Αχιλλέα Μπέο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 14:13
Ποινή φυλάκισης στον Αχιλλέα Μπέο
Για δυσφήμηση εις βάρος του Στράτου Γιδόπουλου ο Αχιλλέας Μπέος καταδικάστηκε με φυλάκιση πέντε μηνών, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώτος. Την ποινή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Αχιλλέας Μπέος πλήρωσε την ποινή του με 10 ευρώ ημερησίως συν τα δικαστικά έξοδα και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για δικαίωσή του.

Η ανακοίνωση:

«Η ετυμηγορία του δικαστηρίου, κατά τη χθεσινή δίκη μου με μηνυτή τον κ. Γιδόπουλο, αποτελεί ουσιαστική δικαίωση για μένα.

Η καταδίκη μου για το αδίκημα της απλής δυσφήμησης και όχι της συκοφαντικής, και μάλιστα στα όρια του ελάχιστου της προβλεπόμενης ποινής, καταδεικνύει ότι το Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά από ενδελεχή έρευνα της υποθέσεως, στην οποία υπερασπίστηκα τον εαυτό μου χωρίς δικηγόρο, κατέληξε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι όσα ισχυρίστηκα για τον κ. Γιδόπουλο και την ανύπαρκτη σχέση του με τη Νίκη Βόλου, ακόμη και σε επίπεδο μετόχου της, ήταν απολύτως αληθή, απλώς θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις, ηπιότερες, στη δημόσια κριτική μου για το πρόσωπό του.

Αυτά και για να προλάβω κάθε διαστρέβλωση της αλήθειας, που κάποιοι έχουν κάνει επιστήμη…».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 14:13