Για τον προσεχή (20/9) εντός έδρας αγώνα της Μάριμπορ με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, μίλησε ο τεχνικός των πρωταθλητών Σλοβενίας, Ντάρκο Μίλανιτς.

Ο πολύπειρος τεχνικός δήλωσε αισιόδοξος για το ματς με τους «πράσινους», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η ελληνική ομάδα είναι πιο αδύναμη σε σχέση με το παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίλανιτς:

-Έχετε δώσει πολλούς σημαντικούς αγώνες στην Ευρώπη. Επομένως, νιώθετε ότι δεν έχετε κάτι να αποδείξετε απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Σε μία συζήτηση που είχα με παιδιά στο ξεκίνημα της περασμένης εβδομάδας τους είπα ότι να πιστέψουν στη νίκη και να μπουν για να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Είδα στα μάτια τους ότι το πιστεύουν. Αν αποφύγουμε τα ατομικά λάθη, νομίζω ότι μπορούμε και είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχθούμε άξιος αντίπαλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο αδύναμος σε σχέση με το παρελθόν;

«Νομίζω πως ναι. Η οικονομική κρίση δεν του επιτρέπει πλέον να έχει τα αστέρια του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, ακόμη διαθέτουν μία πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Σε αυτό που θα ποντάρουμε είναι ότι θα μας υποτιμήσουν. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε».

– Έχετε κάποιον στην Ελλάδα να σας δώσει πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό;

«Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δω κάποιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού από κοντά, όμως στείλαμε κάποιους… κατασκόπους στην Αθήνα. Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς έχει ακόμα γνωστούς στην Ελλάδα και μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες.

-Ο Παναθηναϊκός είναι ο ένας αντίπαλος, τον οποίο η Μάριμπορ μπορεί να κερδίσει βαθμούς;

«Θα ήθελα να επικεντρωθούμε μόνο στο πρώτο ματς. Θέλουμε τρεις βαθμούς στην έδρα μας και οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν γι αυτό. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, καθώς τα εισιτήρια που πωλούνται είναι πολλά. Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί πιστεύουν σε εμάς. Θέλουμε να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι και μετά ετά από αυτό, τα πάντα εξαρτώνται από τους αντιπάλους. Η Τότεναμ πέρυσι στο Europa League δεν είχε επιτυχημένη πορεία, το ίδιο και η Λάτσιο».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης