Μετά από μία εβδομάδα στις ΗΠΑ όπου αντιμετώπισε σε φιλικά παιχνίδια τους Σαν Αντόνιο Σπερς (89-107) και Κλιβελάντ Καβαλίερς (94-111) η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στα πάτρια εδάφη.

Η κούραση στα πρόσωπα των παικτών της ομάδας του Πειραιά από το πολύωρο ταξίδι ήταν έκδηλη, εντούτοις όπως κατέστησαν σαφές με δηλώσεις τους η εμπειρία αυτή άξιζε τον κόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γίναμε καλύτεροι», είπε με νόημα ο Σχορτσιανίτης, λίγο μετά την άφιξη της «ερυθρόλευκης» αποστολής για να καταλήξει λέγοντας: «Βελτιωθήκαμε και γίναμε καλύτεροι, ενώ με το ταξίδι δεθήκαμε ως ομάδα, αφού λόγω της Εθνικής μας έλειψε η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντιμετωπίσαμε σπουδαίες ομάδες και η εμπειρία αυτή μόνο καλύτερους μας έκανε. Θα μας συνοδέψει και θα μας βοηθήσει σε όλη τη σεζόν».

Ερωτηθείς για το… αντάμωμά του με τον Σακίλ Ονίλ τόνισε: «Μεγάλωσα με το να τον βλέπω να παίζει μπάσκετ και ήλπιζα μια μέρα να τον αντιμετωπίσω. Είμαι χαρούμενος που έγινε».

Τη σκυτάλη αμέσως μετά πήρε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μόλις στα 19 του είχε την τύχη να αντιμετωπίσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. «Είμαι 19 χρονών και έζησα μια μεγάλη εμπειρία σε αυτό το ταξίδι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου. Είδαμε ένα άλλο είδος μπάσκετ. Άλλοι ρυθμοί, πολύ πιο γρήγοροι και οποίος είδε τα ματς μπορεί να καταλάβει πως μπορούμε και εμείς να παίζουμε γρήγορα και δυνατά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ανέφερε: «Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ. Είδαμε, όμως, πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και απέναντι σε ομάδες τόσου υψηλού επιπέδου. Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα τόσο σε Ευρωλίγκα όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς».

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ολυμπιακός 107-89

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ολυμπιακός 111-94

Διαβάστε επίσης:

«Εμπειριών συλλέκτης» ο Ολυμπιακός,
 Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009, 15:48

Ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός από τους Καβαλίερς, Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009, 04:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης