Έστω και με τη ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», για την 22η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έτσι επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας παράλληλα και «εκδίκηση» για τη βαριά ήττα με 4-0 και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου που γνώρισε λίγες ημέρες νωρίτερα από τον «Άγιαξ» της Ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στο δικέφαλο του Βορρά σημείωσε ο Γιώργος Φωτάκης στο 44’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 64’, λόγω αποβολής του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, μπορεί να ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι με τη κεφαλιά του Κώτσιου που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά, εντούτοις ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη ζωή δύσκολη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Σάντος όμως έκανε δύσκολη ο Ελευθερόπουλος, ο οποίος έπαιζε μόνος του την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Φωτάκης απείλησε για το «δικέφαλο» του Βορρά στο 10΄ με σουτ, βλέποντας όμως τον Ελευθερόπουλο να του λέει «όχι», ενώ στο 17΄ μία… στραβοκλωτσιά του Κώστιου, μετά από σέντρα του Λίνο, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του ΠΑΣ.

Στο 24’ ο πορτιέρο του ΠΑΣ παρενέβη σωτήρια, απομακρύνοντας τη μπάλα εκτός περιοχής προ του επερχόμενου Μουσλίμοβιτς, ενώ δεκατέσσερα λεπτά αργότερα απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά αυτή τη φορά καρφωτή κεφαλιά του Φωτάκη.

Όλα αυτά όμως έως το 43’, όταν ο «Ελέ» νικήθηκε από τον Φωτάκη. Ο Βιεϊρίνα έστρωσε ωραία τη μπάλα στον Έλληνα μέσος, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Μέχρι τότε, η μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένα φάουλ του Σαϊτιώτη στο 36΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ μα μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, χάνοντας στο 53΄ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Μουσλίμοβιτς πλάσαρε άστοχα προ του Ελευθερόπουλου.

Έντεκα λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν, αφού ο Αραμπατζής αποβλήθηκε, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε για φάουλ στον Ντιμπαλά.

Οι παίκτες του Αναστόπουλου προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την αριθμητική τους υπεροχή, πίεσαν, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος, δεν ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ, ο οποίος αμυνόταν για κρατήσει το υπέρ του σκορ.

Κάτι που εν τέλει το κατάφερε η ομάδα του Σάντος, φεύγοντας με το πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές της από τους Ζωσιμάδες.

Κίτρινες:
Κούσας, Σίσιτς, Ντάσιος, Βάντερσον, Καζναφέρης – Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αραμπατζής, Μουν

Κόκκινες:
Αραμπατζής (64΄, 2η κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος):
Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (62΄ Καζναφέρης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (25΄ Ρόβας), Μενδρινός (74΄ Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Βάντερσον, Σίσιτς.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):
Χαλκιάς, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (74΄ Εντίνιο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90΄+ Παπάζογλου), Ιβιτς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι, Κριστιάνο (67΄ Μουν).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης