Αποτυχημένη αποδείχθηκε η απόπειρα του Λεβαδειακού να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 των Βοιωτών στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας έτσι την έκτη συνεχόμενη νίκη της.

Η ομάδα του Μπάγεβιτς, μετά το «τρίποντο» που πήρε κόντρα στην αντίστοιχη του Βούκοτιτς έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση, από την οποία απέχει πλέον μόλις έναν βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ για την Ένωση πέτυχαν οι Τζιμπούρ (2’), Μπλάνκο (37’) και Εντίνιο (80’), ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Κιάσσος (26’).

Με το… καλημέρα η ΑΕΚ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Τζιμπούρ, ο οποίος μόλις στο 2’ με όμορφο σουτ έκανε το 1-0.

Στο 26’ όμως ένας παίκτης που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ, ο Λεονάρντο με γρήγορη εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Κιάσσο, ο οποίος με σουτ ανάγκασε τον Σάχα να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ πέρασε στην επίθεση και πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, με τον Μπλάνκο, ο οποίος με κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο «δικέφαλος» μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ωστόσο ο Μπλάζιτς είπε «όχι» στα σουτ των Σκόκο στο 57’ και Ταχτσίδη δύο λεπτά αργότερα.

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έφτασε δύο φόρες κοντά στο τρίτο γκολ με τον Εντίνιο, οι κεφαλιές του οποίου όμως στο 67’ και το 75’ πέρασαν άουτ.

Ο «επιμένων νικά» όμως λένε κι έτσι ο Πορτογάλος επιθετικός της Ένωσης στο 81’ με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Κίτρινες κάρτες: Σκόκο-Κόλτζος, Μασάδο 

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Χουανφράν, Αλεξόπουλος, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Καφές, Ταχτσίδης (61’ Πελετιέρι), Σκόκο (65’ Εντίνιο), Τζιμπούρ (79’ Ντιούφ), Μπλάνκο.

Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Καψής, Μασάδο, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Κατσικογιάννης (70’ Βασιλείου), Κιάσσος (83’ Παρασκευαΐδης), Ναπολεόνι, Λεονάρντο, Ντιμπαλά.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Γενικά έγινε ένα μέτριο ματς, κάναμε καλό ξεκίνημα με ωραίο γκολ. Στη συνέχεια είχαμε δύο φάσεις και αν έμπαιναν θα υπήρχε μεγαλύτερο σκορ και καλύτερο θέαμα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο, διαφορετικό και είχαμε στο παιχνίδι μας αυτά που περιμέναμε. Γενικά, υπήρξαν και καλές στιγμές για εμάς και λάθη.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για όσα έχουν κάνει. Έχουμε μπροστά μας τώρα τη διακοπή και όσοι δεν έχουν υποχρέωση με τις εθνικές τους ομάδες, θα πάρουν δύο μέρες ρεπό και από θα επιστρέψουν από Τετάρτη στη δουλειά. Ψυχολογικά παίζει ρόλο που η διαφορά είναι τόσο μικρή αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Στο τέλος όλα μπορούν να παίξουν ρόλο».

Μόμτσιλο Βούκοτιτς : «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε αρκετά καλή εμφάνιση, δεν κάναμε πολλά λάθη αλλά και ακόμα και τα λίγα σε ομάδες όπως η ΑΕΚ πληρώνονται.

Μαθητικά δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στην κατηγορία, αλλά όσο περνάνε τα ματς νιώθουμε καλύτερα. Η διαφορά που υπήρχε με τους υπόλοιπους δεν έχει μειωθεί αλλά αν δεν σωθείς και μαθηματικά δεν πρέπει να χαλαρώσεις».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης