Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη του κορυφαίου ποδηλατικού γεγονότος της υφηλίου. Ο 98ος Ποδηλατικός Γύρος Γαλλίας ξεκινά αύριο και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων της ποδηλασίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Στη συνολική απόσταση 3.430 χλμ. θα καλυφθούν 21 συναρπαστικά ετάπ. Τα 10 από αυτά θα είναι σε φλατ διαδρομή, έξι θα γίνουν στο βουνό και εξ’ αυτών τα τέσσερα με τερματισμό σε ανηφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία ετάπ θα είναι ημιορεινά, ενώ θα υπάρχει μία ημέρα ατομικής χρονομέτρησης, μία ομαδικής, καθώς και δύο ημέρες ρεπό.

Είναι εντυπωσιακό ότι το 18ο ετάπ που γίνεται σε ορεινή διαδρομή στο Κολ Ανιέλ στις Άλπεις, στα Γαλλο-ιταλικά σύνορα θα τερματίσει σε ανηφόρα στην κορυφή βουνού σε υψόμετρο 2.645 μέτρα, που είναι το μεγαλύτερο υψομετρικό στην ιστορία του περίφημου Γύρου.

Δύο είναι τα ονόματα που παίζουν ως φαβορί για την κατάκτηση της κίτρινης φανέλας του νικητή. Ο νικητής του περσινού Γύρου, Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο οποίος κατέκτησε και το Giro d’ Italia πριν από ένα μήνα, και ο Λουξεμβούργιος Αντι Σλέκ, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να πάρει τον πρώτο του μεγάλο τίτλο, καθώς έχει κερδίσει στην κατηγορία νέων αναβατών το γύρο Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κονταδόρ είχε λιγότερο χρόνο προετοιμασίας από τους αντιπάλους του καθώς δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να κάνει αποκατάσταση μετά τη συμμετοχή και τη νίκη του στο Γύρο Ιταλίας.

Ο 27χρονος Ισπανός ποδηλάτης περιμένει τον Αύγουστο την απόφαση της έφεσης του κατά της απόφασης της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που τον τιμώρησε με ένα χρόνο αποκλεισμό για χρήση κλενβουτερόλης στον περσινό Γύρο Γαλλίας.

20 επαγγελματικές ομάδες με εννιά ποδηλάτες η κάθε μία θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Το αυριανό πρώτο ετάπ είναι απόστασης 191 χλμ από το Passage du Gois στο Mont des Allouettes περιοχή κοντά στις ακτές της δυτικής Γαλλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης