Ο 32χρονος Σλοβένος Ρόμπερτ Βρέτσερ της «Teamvoralberg» με συνολικό χρόνο 16 ώρες 40.54 αναδείχτηκε νικητής του 18ου ποδηλατικού γύρου Ελλάδας.

Ο Ντάβιντε Ρεμπελίν της «Meridiana» (ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008) ήταν δεύτερος με τρία δευτερόλεπτα διαφορά, και ο Γιάννης Ταμουρίδης ήταν τρίτος με 56 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο, κι ενώ πήρε την κόκκινη φανέλα των σπριντ ανάβασης. Πρώτη στο ομαδικό αναδείχθηκε η «SPTABLEWARE».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Βρέτσερ έχει λάβει μέρος τρείς φορές στο Γύρο Ελλάδας (2002,2003, 2012) και έχει κερδίσει με διαφορετικούς αθλητές και τις τρείς διοργανώσεις. Μάλιστα το 2003 νικητής ήταν ο πρωταθλητής Βασίλης Αναστόπουλος, ο μοναδικός Έλληνας που έχει κερδίσει το Διεθνή Γύρο Ελλάδας.

Νικητής του 5ου και τελευταίου ετάπ Κόρινθος-Αθήνα αναδείχθηκε ο Ιταλός Ενρίκο Ρόσι της “MeridianaKamenTeam” με χρόνο 2.14 41. Με τον ίδιο χρόνο τερμάτισε δεύτερος ο Ισπανός Χοακίν Σομπρίνο της “SPTableware”, ενώ τρίτος ήταν ο Χάρης Καστραντάς της “GIOS-DEYSERLEONKASTRO”. Σημείο τερματισμού ήταν η Πλατεία Κοτζιά στο Δημαρχείο της Αθήνας με 78 ποδηλάτες να τερματίζουν καταπονημένοι αλλά και ικανοποιημένοι από την αγωνιστική προσπάθεια.

Πρωταγωνιστές Ταμουρίδης και Ηλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γύρω από τα πρόσωπα του Γιάννη Ταμουρίδη και του Περικλή Ηλία καθώς και της ομάδας τους την «SPTABLEWARE» κινήθηκε ο επίπονος αγώνας των 700 χλμ.

Ο 32χρονος πρωταθλητής του ΠΑΟΚ και μεγάλη ελπίδα της Ελληνικής ποδηλασίας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Γιάννης Ταμουρίδης, κατέλαβε την τρίτη θέση.

Όσον αφορά τον Περικλή Ηλία έφθασε για άλλη μια φορά σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ήταν το καλό χαρτί της ομάδας δίνοντας λύσεις όπου έπρεπε ενώ κέρδισε και το 3οετάπ της Μεθώνης.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης ήταν και ο νικητής των σπριντ ανάβασης με δεύτερο τον συναθλητή του στην «SPTableware» Ουκρανό Αρτεμ Τόπτσανιουκ, και τρίτο τον Ιταλό Αλμπέρτο Ντι Λορέντζο της «Meridiana».

Σπουδαία μηνύματα για το μέλλον έστειλαν οι νέοι ποδηλάτες, και κυρίως οι Χάρης Καστραντάς και Γιώργος Μπούγλας οι οποίοι μονοπώλησαν την πρώτη θέση της γενικής κάτω των 23 με τον πρώτο να κατακτά τη λευκή φανέλα του νικητή.

 Στο τραπέζι των επισήμων κάθονταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (χρυσού χορηγού του Γύρου Ελλάδας) κ. Κλέων Παπαδόπουλος και η κ. Ευθυμία Χαλάτση μέλος του Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ (μεγάλου χορηγού του Γύρου Ελλάδας) ανάμεσα σε άλλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης