Ποδόσφαιρο: Σκέφτονται τη δημιουργία πρωταθλήματος Ε.Σ.Σ.Δ.

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 21:14
Ποδόσφαιρο: Σκέφτονται τη δημιουργία πρωταθλήματος Ε.Σ.Σ.Δ.
Η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ στη Ρωσία εξετάζει τη δυνατότητα διεξαγωγής ενός νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος με ομάδες που θα προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής λίγκας, Σεργκέι Πριάντκιν, «αρκετοί σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας έχουν ζητήσει να εξετάσουμε την πρόταση δημιουργίας ενός πρωταθλήματος με ομάδες της CEI (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών). Βρίσκουμε την ιδέα αυτή καλή και ενδιαφέρουσα. Η λίγκα θα εξετάσει την πρόταση αυτή».

Παλαιότερα το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και διεξαγόταν μέχρι και το 1991.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η UEFA στάθηκε αντίθετη στη δημιουργία παρόμοιων πρωταθλημάτων ανά την Ευρώπη, αλλά τελευταία έχει αναθεωρήσει τη στάση της, αφού δεν έχει φέρει αντιρρήσεις σε αντίστοιχες διοργανώσεις στη Σκανδιναβία και τη Βαλτική.

«Η κατάσταση έχει αλλάξει και η UEFA έχει μαλακώσει τη θέση της. Η ιδέα δεν είναι εντελώς νέα και έχουμε πολλές δημιουργικές προτάσεις. Στην επόμενη συνάντηση, θα δημιουργήσει πιθανώς μια ομάδα εργασίας για την προώθηση της διοργάνωσης» είπε ο Πριάντκιν.

Η ιδέα του νέου πρωταθλήματος υποστηρίζεται με θέρμη στη Ρωσία από τον Αλεξέι Μίλερ, τον επικεφαλής της εταιρείας Gazprom και ιδιοκτήτη του πλουσιότερου συλλόγου της χώρας, της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος προειδοποίησε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να αφήσει το ρωσικό πρωτάθλημα και να ενταχθεί σε ένα νέο με ομάδες από την πρώην ΕΣΣΔ.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και εγώ ο ίδιος είμαι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας» είπε ο Μίλερ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, 21:31