Για τρίτη φορά φέτος, ο Κώστας Καϊμακόγλου πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής της Α1. Ο φόργουορντ του Αμαρουσίου, μετά τους τίτλους MVP για τη 10η, τη 12η αγωνιστική, όπως και για τον Ιανουάριο, ψηφίστηκε κορυφαίος και για την 15η ημέρα του πρωταθλήματος.

Ο Καϊμακόγλου βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη του Αμαρουσίου επί του Ολυμπιακού και έτσι συγκέντρωσε 61 βαθμούς στην ψηφοφορία, έναντι 42 του συμπαίκτη του στο Μαρούσι, Τζαμόν Λούκας. Στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», πέτυχε 19 πόντους με 5/6 βολές, 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα, πήρε 8 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και πήρε 6 κερδισμένα φάουλ σε περίπου 26 λεπτά συμμετοχής (0.913 tendex).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος με δηλώσεις του στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ τόνισε: «Το σημαντικό δεν είναι ότι νικήσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ότι παρουσιάζουμε μια αξιοθαύμαστη αντοχή και διάρκεια από την αρχή της σεζόν και στη Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα, παρότι ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε πολύ νωρίτερα από όλους. Επίσης, είναι σημαντικό ότι αποδίδουμε ποιοτικό μπάσκετ, που το ευχαριστιόμαστε και εμείς, αλλά και ο κόσμος.

Για εμένα το πιο μεγάλο βραβείο είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός που εισπράττουμε από τους απλούς φιλάθλους. Και χαιρόμαστε, γιατί όλη αυτή η θετική αύρα μάς βοηθάει να παίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Επιμένω ότι ένας ατομικός τίτλος σε μια ομαδική προσπάθεια αντανακλά στην ομαδική δουλειά, αλλά οφείλω να εκφράσω μια διαφωνία: αν με βάζατε να ψηφίσω εγώ, θα έδινα τον τίτλο στον Τζαμόν (Λούκας) με κλειστά τα μάτια. Ήταν φανταστικός, μας έδωσε ενέργεια και στην άμυνα και την επίθεση, παρότι τον τελευταίο καιρό παίζει με ενοχλήσεις στο πόδι».

Δείτε φάσεις από το παιχνίδι του Αμαρουσίου με τον Ολυμπιακό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η ψηφοφορία:

Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 61
Τζαμόν Λούκας (Μαρούσι) 42
Κρις Μάσι (Ολύμπια Λάρισας) 33
Μιχάλης Κακιούζης (Άρης) 30
Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 9
Γιώργος Τσιάκος (Περιστέρι) 7
Πρόδρομος Νικολαΐδης (ΑΕΚ) 7
Ρόντριγκ Μελς (AEK) 6
Κίκι Κλαρκ (Άρης) 5
Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 4
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 4
Λανς Χάρις (Κολοσσός Ρόδου) 3
Ντέμοντ Γκριν (Ολύμπια Λάρισας) 2
Ντέιβιντ Μοντς (Κολοσσός Ρόδου) 2
Τζαμάρ Μπάτλερ (Ολύμπια Λάρισας) 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης