Με οριακή πλειοψηφία (8-7) και παρά την αμετάκλητη πειθαρχική τιμωρία του, με πρόστιμο ίσο με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του 30 ημερών, ο εισηγητής του βουλεύματος του Koriopolis, εφέτης,Γιάννης Τζιμπλάκης, προήχθη από το Ανώτατο Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, σε πρόεδρο Εφετών.

Η «Δίκη στο Open» είχε αποκαλύψει ότι ο  δικαστής τιμωρήθηκε πειθαρχικά, καθώς κρίθηκε ότι, διέπραξε το πειθαρχικό παράπτωμα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, από αμέλεια και μάλιστα αυτή η πειθαρχική τιμωρία του, ήταν και ο λόγος, που είχε παραλειφθεί δύο φορές στις προαγωγές, την τελευταία φορά, το περασμενο καλοκαίρι, απο την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε κρίνει ότι ο εφέτης που εισηγήθηκε το βούλευμα του Koriopolis έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση από τη διαδικασία και πως αποσιώπησε τις φιλικές σχέσεις του με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 Το συμβούλιο είχε αποφανθει ότι, «ο εγκαλούμενος δικαστικός λειτουργός αποσιωπώντας τους συντρέχοντες λόγους εξαίρεσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική και έτσι έθεσε σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του και κατ’ ακολουθίαν το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης