Με το… ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, καθώς συνέτριψε με 5-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση που διεξήχθη στο «Καμπ Νου.

Οι Καταλανοί με αυτή την επιβλητική νίκη τους ουσιαστικά εξασφάλισαν από σήμερα το εισιτήριο για τους «4», κι έτσι  η ρεβάνς στην Ουκρανία αναμένεται να είναι τυπικής διαδικασίας.

O αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Μπαρτσελόνα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι δοκίμασε την πάσα για τον Νταβίντ Βίγια, οι φιλοξενούμενοι απέκρουσαν προσωρινά, και η μπάλα κατάληξε στα πόδια του Ινιέστα, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πιατόφ για το 1-0.

Η Σαχτάρ προσπάθησε να αντιδράσει, πράγμα όχι και τόσο εύκολο όταν αγωνίζεσαι με την Μπαρτσελόνα, και ειδικά στο «Καμπ Νου». Στο 34ο λεπτό η ομάδα του Γκουαρντιόλα πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Συμμετοχή είχε και πάλι ο Ινιέστα, που έβγαλε εξαιρετική πάσα στο Ντανιέλ Άλβες ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, όπως ακριβώς και το πρώτο. Στο 53ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Τσάβι και αποτυχημένη προσπάθεια του Ρακίτσκι, ο Πικέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 60΄ ο Ρακίτσκι εκμεταλλεύτηκε το φάουλ το Σρνα και μείωσε σε 3-1.

Πάντως πριν καλά-καλά προλάβουν οι παίκτες της Σαχτάρ να πανηγυρίσουν το γκολ, η Μπαρτσελόνα σημείωσε και τέταρτο τέρμα ένα λεπτό αργότερα (61΄) κάνοντας το 4-1.

Το τέρμα σημειώθηκε από σουτ του Σεϊντού Κεϊτά μετά από προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Τσάβι στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Κίτρινες:
Ινιέστα – Ρατ, Ρακίτσκι, Φερναντίνιο

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντέζ, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μπούσκετς, Αντριάνο (77΄ Μάξουελ), Μασεράνο, Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα (+90΄ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (70΄ Πέδρο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου):
Πιατόφ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (82΄ Εδουάρδο), Ντάγκλας Κόστα, Ζάντσον (70΄ Φερναντίνιο), Γουϊλιαν (75΄ Τεϊσέιρα), Μχιταριάν, Λουϊς Αντριάνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης