Η Ισπανία είναι η τέταρτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά, κερδίζοντας 4-2 στα πέναλτι την Ιταλία. Οι “φούριας ρόχας” μετά από ένα στείρο αγώνα, χωρίς γκολ, κατάφεραν να σταθούν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι και να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση για τους “4” του Euro 2008, μετά από το 1984.

Στο πρώτο μέρος, οι Ισπανοί μπορεί να είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, η οποία άγγιξε το 70% έναντι 30% των Ιταλών, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Τα σουτ εκτός περιοχής δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Τζιανλούιτζι Μπουφόν, ο οποίος στις περιπτώσεις των Βίγια (25’), Σίλβα (32’) έδειξε την κλάση του και μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τη μπάλα. Από την άλλη, η Ιταλία περιορίστηκε σε πιο αμυντικό ρόλο, βγαίνοντας στην αντεπίθεση και προσπαθώντας να με σέντρες και γεμίσματα να βρουν το κεφάλι του Λούκα Τόνι. Αυτό έγινε μόλις μια φορά σε ένα ημίχρονο, ωστόσο η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Περότα, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κασίγιας και έτσι έμεινε το στείρο 0-0 σαν σκορ πρώτου ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος η επιθετική νωθρότητα και αφλογιστία των δύο ομάδων συνεχίστηκε. Οι “Φούριας Ρόχας” συνέχισαν να έχουν την κατοχή, χωρίς ωστόσο, να φτάνουν με αξιώσεις για γκολ στην εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Η Ιταλία δεν άλλαξε το στιλ παιχνιδιού της και συνέχισε να βγαίνει στην κόντρα. Στο 61’ η “σκουάντρα ατζούρα” άγγιξε το γκολ, όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ των Ισπανών, ο Καμορανέζι σούταρε, αλλά ο Κασίγιας είχε προλάβει να επιστρέψει στην εστία του και απέκρουσε τη μπάλα. Η μονοτονία του παιχνιδιού διαταράχτηκε από μια φάση για μια ομάδα. Στο 80’ ο Σένα με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν, ενώ στο 83’ ο Τόνι προσπάθησε να κάνει το ανάποδο ψαλίδι, αλλά δε βρήκε την μπάλα με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας.

 Το κάτι διαφορετικό δεν ήρθε ούτε στην παράταση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.  Σε αυτό το σημείο οι παίκτες του Λουίς Αραγονιές ήταν πιο ψύχραιμοι και χάρη σε δύο αποκρούσεις του Κασίγιας πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Πέναλτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίγια (Ισπανία) ευστόχησε 1-0

Γκρόσο (Ιταλία) ευστόχησε 1-1

Καθόρλα (Ισπανία) ευστόχησε 2-1

Ντε Ρόσι (Ιταλία) αστόχησε 2-1

Σένα (Ισπανία) ευστόχησε 3-1

Καμορανέζι (Ιταλία) ευστόχησε 3-2

Γκουίθα (Ισπανία) αστόχησε 3-2

Ντι Νατάλε (Ιταλία) αστόχησε 3-2

Φάμπρεγκας (Ισπανία) 4-2

Κίτρινες κάρτες: Ινιέστα, Βίγια, Καθόρλα – Αμπροζίνι

Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Ράμος, Καπτεβίλα, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Ινιέστα (59’ Καθόρλα), Σίλβα, Σένα, Τσάβι (60’ Φάμπρεγκας), Βίγια, Τόρες (85’ Γκουίθα).

Ιταλία (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μπουφόν, Τζαμπρότα, Γκρόσο, Κιελίνι, Πανούτσι, Ακουιλάνι (108’ Ντελ Πιέρο), Αμπροζίνι, Ντε Ρόσι, Περότα (58’ Καμορανέζι), Κασάνο (75’ Ντι Νατάλε), Τόνι.

Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)

Γήπεδο: “Ερνστ Χάπελ”, Βιέννη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης